Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αθήνα
“Δεν είστε οι απολογητές ενός πολιτικού συστήματος που κλυδωνίζεται. Είστε η πρώτη γραμμή ενός νικηφόρου αγώνα, για να τα αλλάξουμε όλα”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα στον Κώστα Καραμανλή, κατά τη διακυβέρνηση του οποίου, όπως είπε, «προχώρησε η Ελλάδα σε στρατηγικής σημασίας επιλογές και αποφάσεις, όταν το ΠΑΣΟΚ, τότε στην Αντιπολίτευση είτε τις αρνιόταν είτε τις υπονόμευε».
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βυθίζει καθημερινά τη χώρα σε «εθνική κατάθλιψη», επανήλθε στα περί «εξαπτέρυγων του ΠΑΣΟΚ» και προειδοποίησε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε «μυστική διπλωματία και παρασκηνιακές συνεννοήσεις» στα εθνικά θέματα.
Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Σαμαράς, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αφού κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν για να κερδίσει τις εκλογές, μετά προχώρησε στην ψήφιση του Μνημονίου, με το οποίο οδηγεί την Ελλάδα σε φαύλο κύκλο ύφεσης μεγαλύτερων ελλειμμάτων και ακόμη πιο σκληρών μέτρων.
«Εμείς κάναμε λάθη και παραλείψεις κατά τη διακυβέρνησή μας, αλλά αφήσαμε και θετικό έργο. Την αυτοκριτική μας για τα σφάλματα την κάναμε, το θετικό έργο το υπερασπιζόμαστε και θα το υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Απάντηση Πεταλωτή
Απαντώντας στην επίθεση του Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε:
«Ο κ. Σαμαράς κατά τη σημερινή του ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ, προσπαθώντας προφανώς να «ενώσει» τις τάσεις της, όχι απλώς απέτυχε, αλλά κατέστησε ακόμη πιο χαοτική και ανερμάτιστη την πολιτική θέση της ΝΔ. Με παντελή έλλειψη πολιτικού λόγου, χωρίς τη στοιχειώδη ανάλυση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αναμασημένες συκοφαντίες, πίστεψε ότι θα βγει από τα αδιέξοδά του. Από τη θεωρητική συγγνώμη για τη «διακυβέρνηση Καραμανλή» πέρασε σήμερα στην εξύμνησή της, προκαλώντας περισσότερη σύγχυση στην ήδη ταραγμένη αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς ως κυβέρνηση, συνεχίζουμε το έργο μας με σταθερότητα και με πλήρη συνείδηση της ιστορικής μας ευθύνης για τη διάσωση της χώρας. Αυτό είναι που δεν μπορεί να κατανοήσει ο αρχηγός της ΝΔ, γι? αυτό και η επαφή του κόμματός του με την πολιτική πραγματικότητα είναι πλέον ανύπαρκτη» είπε ο κ. Πεταλωτής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα