Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Βρυξέλλες
“Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί η οικονομία μας βιώσιμη και δικαιότερη. Παράλληλα, όμως, η ελληνική περίπτωση έχει αναδείξει την ανάγκη για περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «έχουμε πλέον έναν μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί.
«Χρειάζεται να συμπληρωθεί από ένα Νομισματικό Ταμείο. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για την αντιμετώπιση ενός αδιαφανούς τμήματος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη: «Δεν χρειαζόμαστε απλώς δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και πόρους, οι οποίοι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν διαθέτουμε πανευρωπαϊκές πολιτικές, όπως ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι «πράσινοι φόροι» και τα ευρωομόλογα», είπε.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «πρόκειται για προτάσεις που πρέπει να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τώρα, ώστε να μας επιτρέψουν στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μία πράσινη οικονομία, να κάνουμε τις ευρωπαϊκές οικονομίες ανταγωνιστικές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρατικό χρέος μέσω της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και να σχεδιάσουμε κοινωνικά δίκαιες πολιτικές για τους πολίτες μας».
Αναγκαίες οι αλλαγές
στις εργασιακές σχέσεις
Στο μεταξύ, για μέτρα έκτακτης οικονομικής ανάγκης, όσον αφορά στο εργασιακό και το ασφαλιστικό, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός είπε μάλιστα ότι θα εξαντληθεί ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο του μνημονίου, και τόνισε ότι, αν δεν ήμασταν μπροστά στην χρεοκοπία, δεν θα χρειαζόταν το μνημόνιο.
«Έχουμε τεράστια ευθύνη να σώσουμε την οικονομία και αυτό κάνουμε», δήλωσε. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ακόμη πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μπαίνει ο νέος πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας και αυτός είναι ο λόγος που επιδοτείται μέρος του μισθού του.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη πως, πολλά από αυτά τα οποία γίνονται, είναι αυτά τα οποία ζήτησε ο ελληνικός λαός προεκλογικά, δηλαδή διαφάνεια, αξιοκρατία, ευνομία στο πολιτικό σύστημα καθώς και αντιμετώπιση της διαφθοράς. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας.
Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και τόνισε ότι, έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί, με δύσκολες αποφάσεις και θυσίες, να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα