Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πικρόχολη πολιτική (;)

Η ΜΟΝΑΞΙΑ στους πολιτικούς φαντάζει όπως εκείνη των ερημιτών που «βοούν» εν τη ερήμω, αλλά «εις ώτα μη ακουόντων» πια! Δεν ξέρουμε τι? προσωπικά έχει ο κ. Αλαβάνος με τον πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Γ. Παπανδρέου. Αποδεικνύεται, όμως με τις αναφορές του σ΄ αυτόν, για πολλοστή φορά, αφ΄ ότου βγήκε το ΠΑΣΟΚ, πως και μόνο το όνομα Παπανδρέου του προκαλεί? αλλεργία!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν οι? αφορισμοί που συνήθως εξαπολύει ο άλλοτε «ισχυρός» άνδρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής(;) Αριστεράς») να κρίνονται με πολιτικούς όρους. Όπως οι παρακάτω:
-«Κανείς δεν μπορούσε, ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του, να φαντασθεί σε τι εξευτελισμό θα οδηγούσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου» (14-6-10). Μήπως ο κ. Αλαβάνος ονειρεύεται μια? δημοκρατία τύπου «Δεκέμβρη του 2008», επί Καραμανλή; Τέτοια απαξίωση και του πολιτεύματος;
Και προσθέτει ότι:
– Η κυβέρνηση Παπανδρέου του θυμίζει «κυβέρνηση του Ιράκ(!), μετά την αμερικανική εισβολή», σημειώνοντας επιπλέον ότι «οι υπουργοί -του- είναι μαριονέτες. Τη χώρα την κυβερνούν οι γραφειοκράτες-λοχίες των μεγάλων δυνάμεων (sic). Στην περίπτωση της Ελλάδας, η τρόικα της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.». Αναφερόμενος στις συναντήσεις της τρόικας με Έλληνες υπουργούς υπερθεματίζει πως αυτές γίνονται
-«για να τους υπαγορεύσουν τις αποφάσεις τους, που στρέφονται αποκλειστικά ενάντια στον κόσμο της εργασίας, με την πλήρη διάλυση όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε στην Ελλάδα». Κι ακόμη ότι κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι το κόμμα που στη Μεταπολίτευση είχε κεντρικό σύνθημα τη «λαϊκή κυριαρχία» «θα την εκποιούσε τόσο εύκολα, εκθέτοντας πρώτα απ΄ όλα τα μέλη και τους φίλους του που ακόμη πιστεύουν σε αυτήν».

?ΑΠΛΗ η παρατήρησή μας: Να πάμε, λοιπόν, τάχιστα σε εκλογές και να βγάλουμε τον κ. Αλαβάνο πρωθυπουργό, μπας και γλιτώσουμε την? τελική εκποίηση της χώρας μας! Αλλά, ο κ. Αλαβάνος τυγχάνει παλιό στέλεχος της «αριστεράς» (με ό,τι μπορεί να σημαίνει σήμερα αυτή η λέξη), για πολλά χρόνια εκλεγόταν βουλευτής, διετέλεσε δε και ευρωβουλευτής. Άρα, είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τόσο τις ρεμούλες των συναδέλφων του όλων των κομμάτων, όσο και τους μηχανισμούς διαφθοράς της Ε.Ε. Γιατί, λοιπόν, δεν μας διαφωτίζει πάνω σ΄ αυτά; Οι μεταρρυθμίσεις ουσίας του κ. Γ. Παπανδρέου τον ενοχλούν; ? Αλλά, βλέπετε, στην εποχή της απαξίωσης των πάντων, η καλύτερη «επένδυση» για αποτυχημένους πολιτικούς, κόμματα, κομματίδια και συνιστώσες, είναι ο άκρατος λαϊκισμός.
Στ.Γ.Κ. (stcloris@yahoo.gr)

Ουδέν κακόν αμιγές καλού?
O υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος υπέγραψε προχθές εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες των εθελοντικών μετατάξεων για τους 17.000 υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στους νέους δήμους του «Καλλικράτη».
Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται θα έχουν τις αποδοχές που προβλέπονται για το προσωπικό των αντίστοιχων κλάδων και ειδικοτήτων των δήμων, αλλά και το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπάγονταν πριν από την μεταφορά τους στους δήμους.
Όλα καλά κι όλα ωραία.! Κανείς υπάλληλος δεν χάνει (και λογικό είναι) κανένα δικαίωμά του και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρεί ακάθεκτη με εγκυκλίους και αποφάσεις εξ Αθηνών. Χωρίς εσωτερικούς κανονισμούς υπηρεσίας, χωρίς μελέτη των αναγκών σε στελέχη των νέων δήμων, στους οποίους ανατίθενται εκ μεταφοράς πολλά καθήκοντα και υποχρεώσεις και χωρίς κανείς να ρωτήσει αν θα μπορέσουν να επωμιστούν αυτά τα καθήκοντα με σχετική αποτελεσματικότητα για τους δημότες, μεταφέρεται μαζικά προσωπικό! Για παράδειγμα, ο Καλλικράτης προβλέπει ότι οι νέοι Δήμοι θα ασκούν και τα πολεοδομικά καθήκοντα που ασκεί σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά είναι άγνωστο αν έγινε κάποια μελέτη για τον αριθμό των οικοδομικών αδειών που θα εκδίδουν τα νέα Πολεοδομικά γραφεία που θα ιδρυθούν στους νέους Δήμους και αν η λειτουργία τους θα είναι ανταποδοτική, όταν σε λίγο καιρό το κόστος συντήρησης της πολεοδομικής υπηρεσίας θα μεταφερθεί στον εσωτερικό προϋπολογισμό του Δήμου; Τέλος πάντων οι νέοι Δήμαρχοι, έχουν πολλή δουλειά στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου τους αλλά? ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο Καλλικράτης, με τις αθρόες μετατάξεις που συνεπάγεται, τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο προεκλογικό βραχνά. Δεν θα μπορούν να τάζουν διορισμούς?!
ΑΕΣ

Θυσίες?..

“Η εντελώς απροσδόκητη αλλαγή στάσης» του κυρίου Άκερμαν οφείλεται στην ανένδοτη μεταρρυθμιστική θέληση του Έλληνα Πρωθυπουργού και η θέληση του να θυσιάσει την πολιτική του καριέρα στο βωμό της επιτυχίας των μέτρων λιτότητας.
(Έγραψαν οι Financial times.)
Αν και ο Κώστας Σημίτης είχε επιβάλει το σχέδιο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό τότε η μοίρα του τόπου θα ήταν άλλη, και δεν αποτελεί άλλοθι το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Και τώρα υπάρχει και το εσχατολογικό ΚΚΕ και ο τελολογικός Αλαβάνος, ε και;
Έπρεπε να φθάσει η χώρα στο κενό για ενεργοποιηθεί η ηγετική πυραμίδα της κυβέρνησης και να ξεκινήσει την επανίδρυση της.
Στην πορεία αυτή θα συγκρουστεί με παραστρατιωτικές συμπεριφορές με απειλές για αιματοχυσία (όπως εκτοξεύτηκε από συμπαραστεκόμενο της διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στα Χανιά) με δεκάρικους από κάθε αντισυστημική γκρούπα.
Και το εννοούμε ότι μάχεται μόνο η ηγετική ομάδα διότι οι παρακάτω έχουν απομείνει να μετρούν το πολιτικό κόστος και την επανεκλογή τους και τις προσωπικές στρατηγικές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που το πολιτικό προσωπικό κατηγορείται για το αυτοαναπαραγωγικό ένστικτο του.
Όμως ο Ελ. Βενιζέλος στη πλατεία Συντάγματος επέβαλε στο αντιστεκόμενο πλήθος «αναθεωρητική βουλή είπον» για να καταδειχτεί η αξία του ηγέτη ως γεννήτορα της ιστορίας.
Ας θυσιασθεί ο Γιώργος αρκεί να πιάσει τόπο η θυσία του πράγμα που θα σημάνει μια νέα προοπτική και μια νέα ευημερία.
ΙΦ

Ο Δήμαρχος Ιναχωρίου
Επί χρόνια δουλεύει, σχεδιάζει, παράγει έργο ο Δήμαρχος Ιναχωρίου κ. Κουκουράκης.
Γι’ αυτό και οι δημότες του τον ετίμησαν και τον τιμούν.
“Καρφί” στο μάτι εργολάβων και επιχειρηματιών γιατί αγωνίζεται να προστατεύσει τον τόπον του από καταστροφικές παρεμβάσεις και εκμεταλλεύσεις.
Πυρά συντονισμένα? εδώ και χρόνια για να τον “βάλουν στην γωνία”, να τον αχρηστεύσουν.
Αντιστέκεται και κερδίζει ο Δήμαρχος, αν και θεσμικοί παράγοντες που γνωρίζουν και αναγνωρίζουν κατά βάθος το έργο του, σιωπούν.
Εως πότε άνθρωποι ικανοί, με προσφορά στα κοινά θα αφήνονται λεία όσων τον τόπο θέλουν να αλλοτριώσουν και απαλλοτριώσουν προς ίδιον όφελος;
Δήμαρχε κράτα καλά.
Ο κόσμος άρχισε να αφυπνίζεται, να αντιλαμβάνεται.
Και όσο εσύ πετυχαίνεις, αναδεικνύεις τον τόπο σου, αυτοί πεθαίνουν μέσα τους, απομονώνονται, ξεμασκαρεύονται.
Ε.Λ.

Ιντερνετ και
αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο Χανίων: “Δασκαλογιάννης” βρέθηκα προ ημερών και περιμένοντας την πτήση, προσπάθησα να συνδεθώ στο Ιντερνετ. Μάταια όμως. Παρότι υπάρχει μόντεμ στην κεντρική αίθουσα απαιτείτο “κλειδί” για να επιτραπεί στο λάπτοπ η σύνδεση! Με άλλα λόγια το αεροδρόμιο διέθετε “κλειδωμένο” Ιντερνετ. Τι απαντούν οι αρμόδιοι;

Γ. ΛΥΒ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα