Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Προβληματισμό στους 336 υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων έχει προκαλέσει
η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για
τις εθελοντικές μετατάξεις λόγω “Καλλικράτη”.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Νομαρχίας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για εθελοντικές μετατάξεις προς τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.
Σύμφωνα με τον νόμο για τον «Καλλικράτη» και όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, εφόσον το εν λόγω προσωπικό δεν μετακινηθεί εθελοντικά στους Δήμους και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και δεν καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης των υπαλλήλων.
Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Νομαρχία Χανίων, κ. Κατερίνα Δαμιανάκη, “στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων υπηρετούν 316 μόνιμοι υπάλληλοι και 20 υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα δίνει τη δυνατότητα εθελοντικών μετατάξεων σε δήμους, υπαλλήλων νομαρχιών: α. των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στους δήμους για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα. Αυτό αφορά τους τομείς πολεοδομίας και Πρόνοιας. Στη Ν.Α. Χανίων υπηρετούν 40 υπάλληλοι στη Δ/νση Πολεοδομίας και 10 υπ/λοι στη Δ/νσης Κοιν. Πρόνοιας, σύνολο 50 υπάλληλοι.
β. Αφορά υπαλλήλους οι αρμοδιότητες των οποίων απονέμονται μεμονωμένα στους δήμους και εφόσον οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες ασκούνται από τον υπάλληλο. Εδώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τον αριθμό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 8 Ιουλίου του 2010 επειδή αφορά μεμονωμένες αρμοδιότητες υπαλλήλων σε διάφορες Δ/νσεις της Νομαρχίας, και ειδικότερα σε τομείς που έχουν σχέση με τη μεταφορά και την επικοινωνία, την Παιδεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό, την Αγροτική Ανάπτυξη, την Κτηνοτροφία, την Αλιεία, την πολιτική προστασία καθώς και κάποιες κρατικές αρμοδιότητες που ασκούνται σήμερα από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Από τις εθελοντικές μετατάξεις εξαιρούνται οι υπάλληλοι που διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών, καθώς και οι αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες στη Nομαρχία”.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στο μεταξύ, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ανακοινώθηκε ότι εν όψει της διεξαγωγής των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του Νοεμβρίου του 2010, η προθεσμία για τυχόν μεταβολές (μεταδημοτεύσεις κ.λπ.) στους εκλογικούς καταλόγους λήγει την 31-8-2010.
Η ανωτέρω προθεσμία (31-8-2010) ισχύει και για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των Ευρωπαίων Πολιτών που προέρχονται από τα 26 λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατοικούν στη χώρα μας και επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, καθώς επίσης και για τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους κατά τόπους Δήμους ή Κοινότητες καθώς και στα ΚΕΠ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα