Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΣΚΟΥΛΑΚΗ

“Η ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης” τόνισε ο κ. Α. Λοβέρδος απαντώντας γραπτώς στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στον Ν. Χανίων. Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να κάνει σαφή αναφορά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία υπαγορεύει η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων να γίνει μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων προσωπικού.
Πιο συγκεκριμένα στην απάντηση του κ. Λοβέρδου επισημαίνεται πως:
1. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου Εργασίας καν Κοινωνικής Ασφάλισης για τον έλεγχο και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Ο αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων πανελλαδικά σε υπηρεσίες Κοινωνικής και Τεχνικής Επιθεώρησης είναι 1.130 υπάλληλοι ενώ σήμερα στο Σ.ΕΠ.Ε. υπηρετούν 823 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 488 είναι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας και 300 Τεχνικοί και Υγειονομικοί Επιθεωρητές Εργασίας.
2. Στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Χανίων, προβλέπονται πέντε οργανικές θέσεις ενώ υπηρετούν τέσσερις υπάλληλοι. Επιπλέον υπηρετούν με απόσπαση δύο υπάλληλοι. Κατά συνέπεια, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο ανωτέρω τμήμα είναι συνολικά έξι. Όσον αφορά το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων προβλέπονται σε αυτό, έξι οργανικές θέσεις ενώ υπηρετούν πέντε υπάλληλοι. Επιπλέον υπηρετούν με απόσπαση τρεις υπάλληλοι. Κατά συνέπεια, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο ανωτέρω τμήμα είναι συνολικά οκτώ. Η μία κενή οργανική θέση ΠΕ Ιατρών είχε ενταχθεί στις προσλήψεις έτους 2008 και προβλέπεται να καλυφθεί από την προκήρυξη 3Κ/2009.
3. Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί προτεραιότητα για το Σ.ΕΠ.Ε. και γίνεται ετήσιος προγραμματισμός ανάλογα με την εκάστοτε υπηρεσιακή κινητικότητα (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις υπαλλήλων) και την εξέλιξη της οικονομικής δραστηριότητας σε κάθε περιοχή της χώρας. Όμως, υπό τις παρούσες δύσκολες για τη χώρα μας συγκυρίες, δεν είναι εφικτή η προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας και γι? αυτό το λόγο η μία (1) κενή οργανική θέση ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Χανίων εντάχθηκε στον προγραμματισμό μετατάξεων (άρθρο 71 του Ν. 3528/07), έτους 2010. Επίσης, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του Σ.Ε.Π.Ε. σε γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη με την αριθμ. 3397/ ΔΙ,1155/22.02.10 ανακοίνωση -πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – η οποία αφορά αποσπάσεις υπαλλήλων από Υπουργεία, ΝΠΔΔ ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 3528/07 – προβλέφθηκε να αποσπαστούν στις παραπάνω υπηρεσίες από δύο υπάλληλοι.
Τέλος, επισημαίνεται πως «η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας παρακολουθεί τις ανάγκες σε θέματα προσωπικού και οργάνωσης των Υπηρεσιών, καθώς και ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε κάθε περιοχή. Κατά συνέπεια, η επισήμανση προβλημάτων και ελλείψεων στα εν λόγω θέματα είναι μια ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και χρήσιμη ενέργεια, καθώς όλες οι επισημάνσεις καταγράφονται, έχοντας στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Προς τούτο, έχουν συσταθεί και λειτουργούν στο Σ.ΕΠ.Ε. ειδικές ομάδες εργασίας, με σκοπό την ανασύστασή του» καταλήγει η απάντηση του αρμόδιου υπουργού.]


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα