Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αθήνα
Σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ευρεία διυπουργική σύσκεψη
που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα Η εξαγγελία των μέτρων έγινε από την υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ως προς το πλαίσιο συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών.
Στη σύσκεψη, οι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, θα συναποφασίσουν ένα κοινό ολοκληρωμένο συγκροτημένο πρόγραμμα δράσης σε εθνικό επίπεδο, για αυτά που θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και μακροπρόθεσμα, με κατεύθυνση, την πρόληψη, τη δημιουργία νέων κέντρων θεραπείας και την επανένταξη.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι μέχρι τέλος του έτους το υπουργείο θα είναι έτοιμο να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας και πρόληψης μέχρι το 2012, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί σημαντικό κονδύλι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Έμφαση έδωσε η Φώφη Γεννηματά στα κέντρα θεραπείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που πρέπει να δοθεί τόσο στη δημιουργία νέων, όσο και στη σωστή ανακατανομή τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, 6.000 άνθρωποι, 3.500 στην Αθήνα, κυρίως νέοι, είναι στη λίστα αναμονής, για να μπουν σε προγράμματα θεραπείας.
«Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και γιατί δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία νέων κέντρων θεραπείας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να είναι σε εκκρεμότητα χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ένα κέντρο θεραπείας».
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι έμφαση από το υπουργείο θα δοθεί στο θέμα αγωγής υγείας στα σχολεία, εντάσσοντάς το στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
«Θα ξεκινήσουμε σε πρώτη φάση από τα 800 πολυπληθέστερα ολοήμερα σχολεία και θα εντάξουμε, στην ευέλικτη ζώνη, το μάθημα αγωγής υγείας, ενώ στόχος μας είναι από το 2012 να ξεκινήσει πιλοτικά και στα κανονικά σχολεία», σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας ότι τελικός στόχος είναι να γίνει «σταθερό ουσιαστικό υποχρεωτικό μάθημα».
«Στόχος μας είναι κάθε σχολείο να έχει σταθερά, ουσιαστικά και υποχρεωτικά, ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας και να μιλάμε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των ναρκωτικών, για την πρόληψη».
Ακόμα, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι σύντομα θα τεθούν όρια και αυστηρές προϋποθέσεις για τα κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης, για να προστατευτούν, όπως είπε, από τη μια όσα κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά και από την άλλη να σταματήσει η κατασπατάληση πόρων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα