Μουσείο Τυπογραφείας

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού αγώνα ιστιοπλοϊας

Γέμισε πανάκια των μικρών μας ιστιοπλόων ο κόλπος της Σούδας το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου έγινε ο Διασυλλογικός Αγώνας νήσων Αιγαίου για σκάφη Optimist και Laser που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Χανίων με απόλυτη επιτυχία σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Το Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας (Δ.Ν.Κ.Σ.) διέθεσε τις εγκαταστάσεις του στον διοργανωτή του Ν.Ο.Χ. για τον ελλιμενισμό των σκαφών και τις συναφείς δραστηριότητες.
Στον αγώνα συμμετείχαν 5 όμιλοι από την Κρήτη: Δηλαδή Ι.Ο.Ηρακλείου, Ν.Ο. Γαζίου, Ι.Ο.Αγ. Νικολάου, Ι.Ο.Χανίων και Ν.Ο.Χανίων.
Έλαβαν μέρος συνολικά 41 σκάφη δηλαδή 35 Optimist (για παιδιά μέχρι 15 ετών) και 6 Laser.
Eγιναν συνολικά 8 ιστιοδρομίες με διαδρομή με διαδρομή Όρτσα ? Πρύμα από το σύνολο των οποίων βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα.
Ο καιρός γενικά ήταν ευνοϊκός με ανέμους ασθενείς Β-ΒΔ εντάσεως 2-3 μποφόρ. Όμως η έλλειψη κυματισμού στον κόλπο της Σούδας διευκόλυνε την εκτέλεση των ιστιοδρομιών.
Το απόγευμα του Σαββάτου σε μια ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε ο νεανικός παλμός παρετέθη μπουφές με μπάρμπεκιου τον οποίο προσέφεραν γονείς των μικρών ιστιοπλόων του Ν.Ο.Χ.
Απονομή επάθλων έγινε την Κυριακή το απόγευμα. Αθλοθέτες ήσαν οι βουλευτές των Χανίων, και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αθλημάτων του Ν.Ο.Χ.
Τα αποτελέσματα είχαν ως ακολούθως
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST
α. Γενική Κατάταξη (Κυπέλλου) 1ος Στεφανάκης Βασίλης Ι.Ο.Η., 2η Ταβλά Σοφία Ι.Ο.Αγ. Νικ., 3ος Χρυσοφάκης Μάρκος Ι.Ο.Η.
β. Αγόρια 11 χρονών
1ος Σαριδάκης Ιωάννης Ι.Ο.Αγ.Νικ. (κύπελλο), 2ος Αλευράκης Δημήτριος Ι.Ο.Χ. (μετάλλιο), 3ος Αθενάκης Μάρκος Ι.Ο.Η.(μετάλλιο)
γ. Αγόρια (μετάλλια)
1ος Στεφανάκης Βασίλης Ι.Ο.Η., 2ος Χρυσοφάκης Μάρκος Ι.Ο.Η., 3ος Σαριδάκης Ιωάννης Ι.Ο.Α.Ν.
δ. Κορίτσια
1η Ταβλά Σοφία Ι.Ο.Α.Ν., 2η Σμορλή Λεώνη Ι.Ο.Η., 3η Χριστοφορίδη Δήμητρα Ι.Ο.Η.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER 4.7
1η Φραγκιαδάκη Ιωάννα Ι.Ο.Η. (κύπελλο), 2ος Rutkovsky Kamil Ι.Ο.Η. (μετάλλια), 3η Μαθιουδάκη Μαρία Ι.Ο.Η. (μετάλλιο)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER Rdl
1ος Σφακιανάκης Αριστοτέλης Ι.Ο.Η. (κύπελλο), 2ος Λούτας Νίκος Ν.Ο.Χ. (μετάλλιο), 3ος Καποκάκης Μιχάλης Ν.Ο.Χ. (μετάλλιο)
Στον μικρότερο αθλητή των Optimist Νικόλαο Κοζωνάκη 6 ετών (ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε) απενεμήθη κύπελλο για την αγωνιστικότητα του.
Ο επόμενος διασυλλογικός αγώνας που διοργανώνει ο Ν.Ο.Χ. έχει προγραμματισθεί την 3-4 Ιουλίου στα Χανιά.
Τέλος το Δ.Σ. επισημαίνει ότι έχει θέση ως στόχο κυρίως την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας τριγώνου εναποθέτοντας τις ελπίδες στους μικρούς μας αθλητές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.