Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνάντηση τουρισμού
υπαίθρου και τεχνολογιών

Η 1η συνάντηση τουρισμού υπαίθρου και νέων τεχνολογιών οργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με  το Κέντρο Ανάπτυξης και Προώθησης του Αγροτοτουρισμού ΓαιοΠυξίδα, την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, του Νεανικού Πλάνου και του Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης από 26 έως 29 Ιουνίου 2010 στα Χανιά με το γενικό τίτλο:
«Ανιχνεύουμε την Ελιά και το Λάδι με την τεχνική της κινούμενης εικόνας-animation» http://eliakaianimation2010.blogspot.com).
Η θερινή συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε διευθυντές σχολείων, σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε εργαζόμενους σε κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς που ασχολούνται με εκπαιδευτικά προγράμματα, σε φοιτητές και μαθητές καθώς και σε κάθε άτομο που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.
Πληροφορίες – εγγραφές:  http://eliakaianimation2010.blogspot.com

ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ημερίδα Εμπορικού
Συλλόγου Χανίων
Ημερίδα διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στον 4ο όροφο του ΕΚΑΒ Χανίων, για την παρουσίαση της μελέτης με θέμα: “Η καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών στον νέο Δήμο Χανίων”.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης και η γενική γραμματέας Ιωάννα Μπινιά, αναφέρεται ότι στην εκδήλωση θα μιλήσει μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

ΣΤΗ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ
Εκδήλωση
για τη Γάζα
Με “έντονο αίσθημα οργής”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “για τη θηριωδία των ισραηλινών ενάντια στον Στόλο της Ελευθερίας, που είχε ως αποτέλεσμα 9 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ανοίξτε τη Γάζα – Κλείστε το Ισραήλ».
Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Ενα καράβι για τη Γάζα» θα υποδεχτεί στα Χανιά τη Δήμητρα Κυρίλλου, μέλος της Συμμαχίας και μέλος του Στόλου της Ελευθερίας, η οποία θα μας μεταφέρει την εμπειρία εκείνων των ημερών.
Ομιλητές θα είναι:
1) Κυρίλλου Δήμητρα, μέλος του πληρώματος του πλοίου Σφενδόνη,
2) Αλατράς Νασίμ, παλαιστίνιος δημοσιογράφος και συγγραφέας και
3) Ρίζος Σεραφείμ, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Χανίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 18/6, 7.30 μ.μ., στην πλατεία της Σπλάντζιας. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας από τα γεγονότα”.

ΣΤΑ ΑΣΚΥΦΟΥ
Παγκρήτια συνάντηση
ορειβατικών Συλλόγων
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αποφάσισε στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου να διοργανώσει την 30ή Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση των Συλλόγων της Κρήτης, παράλληλα με τον εορτασμό των 80 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυσή του το 1930.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
“Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Σφακίων, πάνω από το γραφικό, ορεινό και ιστορικό οροπέδιο Ασκύφου στην τοποθεσία του Αϊ Γιώργη του Μεθυστή, όπου θα ανέβουμε το Σάββατο 11/9 το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε, ενώ την Κυριακή 12/9 το πρωί, θα ακολουθήσουμε εύκολη λίγο ανηφορική στράτα, για να ανέβουμε στην κορυφή Μέγα όρος, υψ. 1.181 μέτρα, από όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα προς τα Λευκά Όρη και το οροπέδιο Ασκύφου. Η διάρκεια συνολικά των πεζοποριών θα είναι περίπου 4 με 5 ώρες”.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνέλευση ΣΥΝ
για το 6ο συνέδριο
Ο ΣΥΝ Χανίων θα πραγματοποιήσει συνέλευση των μελών του σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ., στη μικρή αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων (Μ. Μπότσαρη 68), με θέμα «Πολιτικές αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του ΣΥΝ και δράσεις που απορρέουν από αυτές».
Θα παραστεί το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΝ Νατάσα Θεοδωρακοπούλου.

?
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ
Μια δήλωση για
τις υποψηφιότητες
Ο δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Άλλο είναι να θέλεις να είσαι υποψήφιος και άλλο είναι να φαίνεται ότι θέλεις να είσαι υποψήφιος».

?

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ
Βράβευση “Ιασις –
Κλινικής Γαβριλάκη”
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων στις 10 Ιουνίου, κατά την οποία μίλησε ο καθηγητής Καρδιοεπεμβατικής Αντώνιος Ποθουλάκης και βραβεύτηκε η «Ιασις – Γενική Κλινική Γαβριλάκη”. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο τ. βουλευτής Χανίων κ. Στ. Νικηφοράκης, ο αντινομάρχης Χανίων κ. Εμμ. Φραγκάκης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων κ. Εμμ. Παπαδάκης, ο δήμαρχος Ανατολικού Σελίνου κ. Παπαδερός, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Άρης Παπαδογιάννης και Χαρούλα Μυλωνάκη κ.ά.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αύξηση της δυναμικότητας
του σφαγείου στον Φρε
Απόφαση υπέρ της έγκρισης – τροποποίησης των περιβαλλοντικών έργων του ιδιωτικού σφαγείου στον Φρε, προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση της δυναμικότητάς του, έλαβε, προχθές το βράδυ, κατά πλειοψηφία, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας «Κτήμα Γιαννούλη Α.Ε.», που μοιράστηκε σε όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους και στην οποία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «σε σχέση με την εν εξελίξει διαδικασία της γνωμοδότησης για την αύξηση της δυναμικότητας του σφαγείου χοιρινών, βοδινών και αιγοπροβάτων με μονάδα κοπής – τυποποίησης κρέατος και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων που λειτουργεί στη θέση “Σώπατα” του χωριού Φρε του ομώνυμου Δήμου, σας γνωρίζουμε ότι επί του παρόντος και προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα της επιχειρήσεώς μας από 2 σε 5 τόνους ημερησίως, όπως έχουμε ζητήσει, δεν συντρέχει λόγος επεκτάσεως καθ? οιονδήποτε τρόπο των σήμερα υφισταμένων νόμιμων κτηριακών εγκαταστάσεων».
Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία σημείωνε ότι «για να καλυφθούν οι ανάγκες με την αυξημένη δυναμικότητα προς το παρόν απαιτείται μόνο να κατασκευασθεί υπόγεια δεξαμενή βιολογικού καθαρισμού λυμάτων διαστάσεων 6X6. Επί τη βάσει των παραπάνω είναι προφανές ότι με την ικανοποίηση του αιτήματός μας, δεν θα υπάρξει ούτε καν οπτική διαφοροποίηση της σήμερα υπαρχούσης πραγματικής καταστάσεως και αυτό παρακαλούμε να το έχετε υπ? όψιν σας κατά το στάδιο της συζητήσεως της υποθέσεως. Διευκρινίζουμε πάντως από τώρα, ότι αν στο μέλλον καταστεί αναγκαίο να επεκτείνουμε τις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστήσεις, θα το πράξουμε τηρώντας όπως είναι ευνόητο όλες τις υπό του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Υπέρ της έγκρισης – τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων είχαν ταχθεί οι συναρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Κρεοπωλών Νομού Χανίων σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «επιθυμεί την αύξηση παραγωγικότητας του σφαγείου Γιαννούλη Α.Ε., διότι θα χρησιμεύσει σε μεγαλύτερη απορροφητικότητα των ντόπιων κρεάτων για την αγορά του Νομού αλλά και σε εξαγωγές».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
Υποψήφιος δήμαρχος
ο Γιώργος Μαρκατάτος
Μια αξιόλογη υποψηφιότητα για τον νέο Δήμο Καντάνου – Σελίνου ανακοινώθηκε χθες. Πρόκειται για τον συνεργάτη των “Χ.Ν.”, Σελινιώτη οικονομολόγο Γιώργο Μαρκατάτο. Ο κ. Μαρκατάτος, ο οποίος ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε χθες “την πρόθεσή του να ηγηθεί ενωτικού αναπτυξιακού σχηματισμού για την κάθοδό του στις προγραμματιζόμενες δημοτικές εκλογές με τον νέο νόμο για τον Δήμο Καντάνου ? Σελίνου”. Ο κ. Μαρκατάτος τονίζει: “Οι δυσχέρειες των εποχών απαιτούν στιβαρά χέρια να ηγηθούν της τελματωμένης ανάπτυξης και να δημιουργήσουν έργο. Ζητώ τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων των Σελινιωτών εντός και εκτός Σελίνου”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα