Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ

Για “Διπλώματα και Πτυχία από το? παζάρι” κάνουν λόγο σε κοινή τους ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος και ο πρύτανης του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, αντιδρώντας στην απόφαση της υπουργού Παιδείας, αναφορικά με την εξειδίκευση των κριτηρίων για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε «Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Μ.Ε.)».
Στην κοινή τους δήλωση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ και ο πρύτανης του Μετσόβιου, αμφισβητούν την ποιότητα και το ακαδημαϊκό κύρος των πτυχίων που θα προσφέρουν τα κολέγια, τονίζοντας ότι «με την απόφασή της η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αποδέχεται την ύπαρξη στο μέλλον μηχανικών στη χώρα μας, οι οποίοι θα έχουν “διδαχτεί από καθηγητές” οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη προσόντα και κατά συνέπεια δεν θα κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο που απαιτεί τόσο η επιστήμη, όσο και οι ανάγκες της χώρας και των πολιτών».
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδειξε να αδιαφορεί στην έκκληση του τεχνικού κόσμου να ασχοληθεί με τις προτεραιότητες που θέτει η ελληνική πραγματικότητα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην κοινή δήλωση. «Δυστυχώς οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν, αντιθέτως επικράτησαν αντιλήψεις για διάθεση διπλωμάτων και πτυχίων από το? παζάρι», τονίζουν οι κ. Αλαβάνος και Μουτζούρης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα