Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Για κάποιους το «κόψιμο μιας κορδέλας» αντιπροσωπεύει την «κοινωνική βαρβαρότητα». Για τους περισσότερους ευτυχώς, τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (για να ενημερωθούν και οι νεολαίοι του ΣΥΝ για το τι εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο), αντιπροσωπεύει την υλοποίηση ενός εγχειρήματος που έρχεται να προσφέρει στον πολιτισμό, στα ελληνικά γράμματα, στη δημοσιογραφία, στην ελευθεροτυπία, στην ελευθερία της έκφρασης.
Για «γυάλες» και «προστατευόμενες δεξιώσεις» έκαναν λόγο οι νεολαίοι του Συνασπισμού. Στη δική τους μονοδιάστατη πραγματικότητα δεν είδαν ότι το «πλήθος» βρισκόταν εντός της εκδήλωσης και σε καμία περίπτωση απέναντι από τους εκπαιδευτικούς και τα αιτήματά τους.
Τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, δεν ήταν η γιορτή του Δ.Ν.Τ., δεν ήταν η γιορτή του πολιτικού κόσμου. Ήταν μια γιορτή του Επαρχιακού Τύπου, η υλοποίηση των μακροχρόνιων προσπαθειών ορισμένων ανθρώπων του επαρχιακού Τύπου να δημιουργήσουν έναν χώρο στον οποίο οι δημοσιογράφοι θα γίνονται καλύτεροι. Όχι για ίδιον όφελος, αλλά προς όφελος της κοινωνίας. Για να εκφράσουν και να καταγράψουν καλύτερα τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, για να αναδείξουν καθετί στραβό σε τούτη την πολιτεία.
Ένα Ινστιτούτο-εργαλείο για τους δημοσιογράφους κάθε εφημερίδας. Για αυτούς που σπεύδουν να καλύψουν κάθε εκδήλωσή σας, κάθε διαμαρτυρία, να δημοσιεύσουν κάθε ανακοίνωσή σας, να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκετε.
Και αν όλα αυτά δεν είναι ικανά να σας προβληματίσουν για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης-επίθεσης που εκδώσατε, τότε ανατρέξτε σε δικά σας κείμενα. Αναφέρει λοιπόν το καταστατικό του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας»:
«Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιδιώκει να εκφράζει:
– Τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους διανοούμενους, ευρύτερα τις δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού.
– Τις γυναίκες, που αγωνίζονται κατά των ανδροκρατικών δομών διεκδικώντας τον επαναπροσδιορισμό και την ανακατανομή των κοινωνικών ρόλων των φύλων.
– Τους πολίτες με οικολογικές ευαισθησίες, για μια ανάπτυξη «με όρια», με σεβασμό στο περιβάλλον.
– Τους νέους, στα οράματά τους για δημιουργική και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή.
-Τις κοινωνικές μειονότητες και τα αδύναμα τμήματα του πληθυσμού στην αντίστασή τους απέναντι στις κοινωνικές διακρίσεις, την κρατική καταπίεση, τον αυταρχισμό και τη βία».
Κάντε τον κόπο να διαβάσετε ετούτη την εφημερίδα. Και ως «νεολαίοι», ανατρέξτε και σε φύλλα του παρελθόντος, μάθετε για τις διεκδικήσεις που εκφράστηκαν μέσα από τις σελίδες αυτού του εντύπου αλλά και του συνόλου του επαρχιακού Τύπου. Αν το πράξετε, τότε δύο πράγματα είναι πιθανόν να συμβούν: Ή να διαπιστώσετε ότι εκδώσατε μια (τουλάχιστον) άστοχη ανακοίνωση εναντίον των ανθρώπων που στηρίζουν τα αιτήματα των τοπικών (και όχι μόνο) κοινωνιών, ή να αμφισβητήσετε το καταστατικό του ίδιου του κόμματός σας! Εκτός και αν ζούμε την ανάδυση μιας νέας συνιστώσας, αυτή της ανθρωποφαγίας υπέρ της πολιτικής σκοπιμότητας?


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα