Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τη δυνατότητα να σερφάρουν ελεύθερα στο διαδίκτυο, σε πέντε κεντρικά σημεία της πόλης, έχουν πλέον οι δημότες και οι επισκέπτες των Χανίων. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένας υπολογιστής, αφού όλα τα άλλα επιτυγχάνονται μέσω ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης, χωρίς να χρειάζεται κάποιος κωδικός και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χανίων αξιοποιώντας την υποδομή του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών του και σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης ανέπτυξε πέντε δημόσια σημεία ασύρματης δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wifi Hotspots) σε πολυσύχναστους χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος της πόλης.
Τα σημεία αυτά είναι: η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ο Δημοτικός Κήπος, η πλατεία Δικαστηρίων, η πλατεία 1866 και η πλατεία του Κουμ Καπί, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχεται από τον Δήμο Χανίων και στον χώρο του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου (Κυδωνίας 29, στο ισόγειο του Δημαρχείου) καθώς και στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Υψηλαντών 30).
Όπως ανέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρης Παπαδογιάννης και ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλης Πατεράκης τα παραπάνω σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης, που θα βρίσκονται ή θα κινούνται στους συγκεκριμένους χώρους.
Ο κ. Βιρβιδάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Χανίων πρωτοπορεί στις νέες τεχνολογίες και πρόσθεσε ότι στην εποχή μας το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η οποία έχει ανάγκη τα στοιχεία του εκσυγχρονισμού και των συνεργασιών προκειμένου οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες να είναι οι καλύτερες δυνατές. Παράλληλα, ευχαρίστησε το Πολυτεχνείο Κρήτης και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου.
Ο αντιδήμαρχος Χανίων, Άρης Παπαδογιάννης, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο βασίζεται στις δυνατότητες που δίνει το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο ήδη συνδέει όλα τα κτήρια δημοσίου ενδιαφέροντος, ενώ περιλαμβάνει και τους περιαστικούς Δήμους.
“Με αυτό το έργο οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, που θα βρίσκονται και θα κινούνται σε αυτούς τους χώρους, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές πληροφόρησης και λοιπές διαδικτυακές υπηρεσίες εντελώς δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Έτσι συμβάλλουμε στην αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες κάνοντας το διαδίκτυο πιο προσιτό”.
Ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλης Πατεράκης, σημείωσε ότι το Πολυτεχνείο θεωρεί το συγκεκριμένο έργο “ως ένα από τα κομβικότερα και σημαντικότερα έργα υποδομής στα Χανιά της τελευταίας δεκαετίας” και πρόσθεσε ότι “αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία γιατί όταν έχεις την υποδομή μπορείς πάνω από την υποδομή να χτίσεις υπηρεσίες για τους πολίτες”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα