Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Καταγγελία για βιασμό 30χρονης
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων καταγγέλθηκε χθες από 30χρονη ημεδαπή βιασμός σε βάρος της, από άγνωστο άνδρα ηλικίας 30 ετών περίπου, πράξη που έγινε τις πρωινές ώρες χθες στα Χανιά. Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, “κατά τον χρόνο που βρισκόταν η παραπάνω γυναίκα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων ο δράστης, ο οποίος αναζητείται, με την απειλή μαχαιριού την οδήγησε σε απόκρυφο σημείο όπου την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων”.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Αγνοείται 84χρονος στο Σπήλι
Ένας άνδρας 84 ετών, κάτοικος Σπηλίου, αγνοείται από το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου. Ο Εμμανουήλ Βασιλάκης έφυγε απο το σπίτι του το Σάββατο και δεν ξαναγύρισε, έτσι οι δικοί του άνθρωποι, που ανησυχούν επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να επιστρέψει από το σημείο που βρέθηκε, το ίδιο βράδυ ενημέρωσαν την Aστυνομία η οποία ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί τις έρευνες.
Τις έρευνες την πρώτη ημέρα συνέδραμε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου και η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Χθες, Δευτέρα, η επιχείρηση έγινε από άνδρες της Aστυνομίας με τη συνδρομή ελικοπτέρου του στρατού. Οι έρευνες έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Σπηλίου, σε χώρους που υπέδειξε καταρχήν η οικογένεια, στα σημεία δηλαδή που σύχναζε ο ηλικιωμένος άνδρας, όπου ωστόσο δεν βρέθηκε ίχνος του και οι έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο μέχρι και χθες το βράδυ να εντοπιστεί.
Οι έρευνες σταμάτησαν χθες όταν βράδιασε και θα συνεχιστούν και σήμερα από τις αστυνομικές αρχές.
Χ.Β.

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010
Ολοκληρώνεται η κατασκευή
των νέων φυλακών Χανίων
Αθήνα
Μέσα στο επόμενο πεντάμηνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων και έως στο τέλος του χρόνου αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί, όπως επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης παρουσιάζοντας το κατασκευαστικό πρόγραμμα των νέων φυλακών και τα σχέδια του υπουργείου για την αναβάθμισης της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, συνεχίζεται κανονικά η κατασκευή νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συζήτηση για
το λατομείο Φρε

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ το Νομαρχιακό Συμβούλιο για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης: ­
– Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων που αφορούν το έργο: «Σφαγείο χοιρινών, βοδινών, αιγοπροβάτων», ιδιοκτησίας «Κτήμα Γιαννούλη Α.Ε.» στη θέση «Σώπατα», εκτός ορίων οικισμού Φρε του Δήμου Φρε Ν. Χανίων (Τροπ/ση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εν λόγω έργου). (Εξ αναβολής). Εισήγηση: Δ/νση Ανάπτυξης της Ν.Α. Χανίων – Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας της Ν.Α. Χανίων.
– Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων του υφιστάμενου έργου: «Αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση ΓΗΠΕΔΟ, στο Δημ. Δ/σμα Δρακώνας του Δήμου Κολυμβαρίου, ιδιοκτησίας Δήμου Κολυμβαρίου. Εισήγηση: Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας.
– Γνωμοδότηση για το έργο: «Διαπλάτυνση εξόδου και εκβολής χειμάρρου Μορώνη του Νομού Χανίων. Εισήγηση: Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας.
– Γνωμοδότηση αναφορικά με τη Μ.Π.Ε. του έργου: «Πρότυπος Οικισμός Στεγαστικού Συνεταιρισμού Καταναλωτών Π.Ε. στη θέση «Ξανθουλιανά» Δ.Δ. Στερνών και Αρωνίου Δήμου Ακρωτηρίου Νομού Χανίων. Εισήγηση: Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας της Ν.Α. Χανίων.
– Αλλαγή κατηγορίας επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών. Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντινομάρχης ? Δ/νση Εμπορίου Ν.Α. Χανίων.
– Μεταβιβάσεις επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών. Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντινομάρχης ? Δ/νση Εμπορίου Ν.Α. Χανίων.
– Έκδοση Οικοδομικών Αδειών για χρήση κατοικίας στις εκτός σχεδίου περιοχές. Εισήγηση: Γρηγόρης Αρχοντάκης ? Νομάρχης Χανίων.
– Παραχώρηση χρήσης έκτασης που βρίσκεται στη θέση «Συκολιά» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλατά στο Δήμο Ν. Κυδωνίας, για κοινωφελή σκοπό. Εισήγηση: Γρηγόρης Αρχοντάκης ? Νομάρχης Χανίων.
– Έγκριση υποβολής Τεχνικών Δελτίων για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ ? Πράσινη Ανάπτυξη». Εισήγηση: Γρηγόρης Αρχοντάκης ? Νομάρχης Χανίων.
– Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2007-2013 του έργου «Βελτίωση οδού Άγιος Αντώνιος ? Καρές». Εισήγηση: Γρηγ. Αρχοντάκης ? Νομάρχης Χανίων.
– Τροποποιήσεις Π/Υ εσόδων ? εξόδων της Ν.Α. Χανίων.
– Έγκριση μετακινήσεων.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνάντηση
για “Καλλικράτη”

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιήθηκε ότι ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, με επιστολή του κάλεσε σε συνεργασία τους Δημάρχους οι Δήμοι των οποίων, μαζί με τον Δήμο Χανίων, θα αποτελέσουν τον νέο Δήμο Χανίων, βάσει του σχεδίου «Καλλικράτης».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. στο Δημαρχείο Χανίων, ενώ στο πλαίσιό της θα συζητηθεί η μετάβαση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται με το σχέδιο «Καλλικράτης».

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Γνωριμία με τα ΑΕΙ της Κύπρου
Ημερίδα γνωριμίας με τα Πανεπιστημία της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Κύδων” στα Χανιά. Την ημερίδα οργανώνει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Χανίων καλεί στην ημερίδα προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Νεάπολης.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συζήτηση για την οικονομία
Ανοικτή συζήτηση με θέμα “Οικονομική κατοχή της χώρας: Αναγκαίο κακό ή προσχεδιασμένο έγκλημα;” διοργανώνει η κίνηση για ένα Λαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο, στην αίθουσα διαλέξεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23), αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.
Εισηγητές θα είναι ο Μαχαιρίδης Χρήστος, ο Ντουντουλάκης Κώστας και ο Φιλιππίδης Δημήτρης.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα υπάρχει έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με έργα του Στάθη Σταυρόπουλου και έκθεση βιβλίου ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Σε λειτουργία ο κόμβος Γογονή
Από το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης, Ηλεκτροφωτισμού ? Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι σήμερα, Τρίτη 15-6-2010 και ώρα 12.00 θα τεθεί σε λειτουργία ο κόμβος φωτεινής σηματοδότησης Αν. Γογονή και Ζυμβρακάκηδων.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ενημέρωση για το μηχανογραφικό
Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) Γ. Λυκείου Ακρωτηρίου, Γυμνασίου Σούδας και Γυμνασίου Κολυμπαρίου, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου (Δεσποτικό).

ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Παρουσίαση μελέτης
για τεχνητούς υφάλους
Αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στο Νομαρχιακό Μέγαρο η παρουσίαση της μελέτης που εκπόνησε το ΕΛΚΕΘΕ για την εγκατάσταση τεχνητών υφάλων στον κόλπο Κισάμου και στη θαλάσσια περιοχή του Ελαφονησίου.
?
ΑΥΡΙΟ
Συνεδρίαση δημοτικού
συμβουλίου Ακρωτηρίου
Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο Ακρωτηρίου με θέματα ημερήσιας διάταξης: Δημοτικά γραφεία στο Μέγαρο Πάνθεον, δημοτικό σχολείο Χωραφακίων, δημοτικό σχολείο σε δημοτικό οικόπεδο στον Καλαθά, Γυμνάσιο Καθιανών, Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία στις Στέρνες, Δημοτικό Σχολείο Παζινού, ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή του στο Δ.Σ. της ΛΑΧΟΡ, τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος για το έργο: “Αντιπλημμυρική προστασία παραθαλασσίων οικισμών”.
?
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
Πόρισμα για
αποζημιώσεις
Εως και την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 καλούνται οι παραγωγοί του Δήμου Μουσούρων που δήλωσαν ζημιά από ανεμοθύελλα για το τοπικό διαμέρισμα των Μεσκλών στις 22/12/2009, 30/1/2010, 10/2/2010 και 18/2/2010, να λάβουν γνώση του πορίσματος των εκτιμητών στο γραφείο του Ανταποκριτού ΕΛΓΑ του Δήμου Μουσούρων στο Δημαρχείο στον Αλικιανό. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, καλούνται και οι παραγωγοί για το τοπικό διαμέρισμα των Λάκκων που δήλωσαν ζημιά από ανεμοθύελλα στις 30/1/2010, 10/2/2010 και 3/11/2009 να λάβουν γνώση του πορίσματος των εκτιμητών στο γραφείο του Ανταποκριτού ΕΛΓΑ του Δήμου Μουσούρων στο Δημαρχείο στον Αλικιανό εώς και την Τετάρτη 23/6/2010.
?
ΣΤΟ ΛΑΪΚO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Διάλεξη για
στρες και άγχος
Η προγραμματισμένη τελευταία διάλεξη του Β΄ Κύκλου μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων με θέμα: “Διαχείριση Στρες και Αγχους”. Εισηγητής θα είναι ο ψυχολόγος – κοινωνιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιώργος Πιπερόπουλος.

ΑΠΟ ΡΟΔΟΒΑΝΙ ΠΡΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟ
Κλειστός ο δρόμος
την Πέμπτη
Κλειστός θα παραμείνει ο επαρχιακός δρόμος από Ροδοβάνι προς Κάντανο την Πέμπτη, λόγω εργασιών εντός του οικισμού Ροδοβανίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικού Σελίνου, τη συγκεκριμένη ημέρα, θα εκτελούνται εργασίες για την επέκταση και αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης.
Η κυκλοφορία από Τεμένια προς Ροδοβάνι και αντιστρόφως, θα εκτρέπεται με προειδοποιητικές πινακίδες δια μέσου του δημοτικού Δρόμου Καμάρια – Μονή.

?
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Κατασκήνωση
στον Καλαθά
Κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών με αναπηρία θα λειτουργήσει από τις 28 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου στην Παιδική Εξοχή Καλαθά, από τη Νομαρχία Χανίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α).
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας, για τις ανάγκες τις κατασκηνωτικής περιόδου, η Ομοσπονδία θα προσλάβει ειδικό προσωπικό, γιατρό, νοσηλευτή, συντονιστή, συνοδούς παιδιών και βοηθητικό προσωπικό.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χανίων (Μπασιά Αμαλία 6972718777) ή με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Χανίων (Καλογεράκης Παναγιώτης 2821344231).

?
ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
Εγγραφές στην παιδική
κατασκήνωση Καλαθά
Από αύριο μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα γίνονται οι εγγραφές των παιδιών που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στην Παιδική Εξοχή Καλαθά για τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο.
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Χανίων, στην κατασκήνωση θα γίνουν δεκτά παιδιά από 8 έως 12 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας (Ηρ. Πολυτεχνείου 11, 2821344212 και 44210), ενώ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, στον σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου (Λ. Καραμανλή 99, 2821074770).

ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Χιλιάδες επισκέπτες
στον εθνικό δρυμό
Από τη Δ/νση Δασών Χανίων γνωστοποιείται η κίνηση των επισκεπτών κατά τον μήνα Μάιο του 2010.
Αριθμός επισκεπτών από Ξυλόσκαλο 15.113
Αριθμός επισκεπτών από Αγία Ρουμέλη 4.243
Συνολικός αριθμός επισκεπτών 19.356
Η συνολική κίνηση εμφανίζει μείωση έναντι του Μαΐου του 2009 κατά 11.79%.

ΣΤΗ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ
Εκδήλωση για
τη Γάζα
Με “έντονο αίσθημα οργής”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,”για τη θηριωδία των Ισραηλινών ενάντια στο Στόλο της Ελευθερίας, που είχε ως αποτέλεσμα 9 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ανοίξτε τη Γάζα – Κλείστε το Ισραήλ».
Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «ένα καράβι για τη Γάζα» θα υποδεχτεί στα Χανιά τη Δήμητρα Κυρίλλου, μέλος της Συμμαχίας και μέλος του Στόλου της Ελευθερίας, η οποία θα μας μεταφέρει την εμπειρία εκείνων των ημερών.
Ομιλητές θα είναι οι:
1) Κυρίλλου Δήμητρα, μέλος του πληρώματος του πλοίου “Σφενδόνη”,
2) Αλατράς Νασίμ, παλαιστίνιος δημοσιογράφος και συγγραφέας και
3) Ρίζος Σεραφείμ, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού Χανίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/6, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία της Σπλάντζιας. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας από τα γεγονότα”.

ΑΥΡΙΟ
Νέα συνάντηση
για τη Χαλέπα
Νέα συνάντηση για θέματα που αφορούν τη Χαλέπα οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών και καλεί τους κατοίκους αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στο πάρκο απέναντι από το ΤΕΙ στην πλατεία Ευαγγελίστριας.

Δήλωση Βιρβιδάκη
Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το οικοδόμημα της αχαριστίας έχει ως βασικό υλικό την “λάσπη”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα