Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Σε “θολό τοπίο” κινούνται οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ για το “χρίσμα” στους Δήμους των Χανίων. Η προθεσμία έληξε το βράδυ της Δευτέρας. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων έγινε στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποτέλεσμα η πληροφόρηση να έρχεται με το… σταγονόμετρο.
Στελέχη της Νομαρχιακής δήλωναν άγνοια σχετικά με τις υποψηφιότητες.
– ΧΑΝΙΑ: Aπό πολίτη προτάθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Κουλιεράκη, ενώ υποψηφιότητα κατέθεσε και ο γιατρός κ. Χ. Μπατάκης. Πολίτες πρότειναν ως υποψήφιο και τον βουλευτή κ. Μανώλη Σκουλάκη.
– ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Την υποψηφιότητά του για το δήμο Πλατανιά κατέθεσε ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσαγκαράκης ο οποίος και το επιβεβαίωσε μιλώντας στα “Χ.Ν.” , ενώ ο οικονομολόγος Γιάννης Μαλανδράκης προτάθηκε από πολίτες της περιοχής, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας.
– ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ: Από πολίτες προτάθηκαν οι υποψηφιότητες του Γρηγόρη Μαρκάκη δημάρχου Κρυονερίδας (ο ίδιος δήλωσε στα “Χ.Ν.” ότι δεν κατάθεσε υποψηφιότητα). O δήμαρχος Φρε, Ν. Γιαννούλης, διέψευσε τις φήμες ότι κατέθεσε υποψηφιότητα ή τον πρότεινε κάποιος άλλος. Επίσης και ο δήμαρχος Γεωργιούπολης κ. Φ. Μαρικάκης ανέφερε πως δεν υπέβαλε υποψηφιότητα, ούτε κάποιος άλλος τον πρότεινε.
– ΚΙΣΑΜΟΣ: Πολίτες πρότειναν τον δήμαρχο Μηθύμνης Γιώργο Μυλωνάκη ο οποίος και τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, ενώ επίσης άλλοι πολίτες πρότειναν τον γεωπόνο κ. Κ. Χαρτζουλάκη του Ινστιτούτου Ελιάς, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στα “Χ.Ν.”
– ΣΕΛΙΝΟ: Για το Σέλινο υπάρχει η πληροφορία για υποψηφιότητα του Γιώργου Δερμιτζάκη, αλλά και για νομαρχιακό σύμβουλο με καταγωγή από την περιοχή που επιθυμεί να “κατέβει” για δήμαρχος.
– ΣΦΑΚΙΑ: Ο κ. Πολάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων, με γραπτή του δήλωση διέψευσε πληροφορίες τοπικού καναλιού ότι έχει καταθέσει υποψηφιότητα. Ο ίδιος τόνισε στη δήλωσή του ότι “ουδέποτε ο υποψήφιος δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης ή άλλο στέλεχος του συνδυασμού μας ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από άλλο πολιτικό φορέα. Η Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία εδώ και ένα χρόνο μέσα από ανοικτές διαδικασίες ζήτησε και έχει λάβει στήριξη και δύναμη από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της επαρχίας που ανεξάρτητα που ανήκει ο καθένας πολιτικά, συμφωνεί και δεσμεύεται με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες των Σφακίων για να φέρουμε τον τόπο μας στη θέση που του πρέπει και του αξίζει”.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη προτάθηκαν οι Γ. Περάκης δήμαρχος Σούδας, Γ. Τζανακάκης πρώην δήμαρχος Χανίων, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης νομ. σύμβουλος, Αποστόλης Βουλγαράκης.

Στην Περιφέρεια
Κρήτης   

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής, Βασίλης Κεγκέρογλου, η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη- Ηλιάκη, οι πρώην βουλευτές, Γιάννης Σκουλάς και Δημήτρης Σαρρής, και ο νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης κατέθεσαν υποψηφιότητες, ζητώντας το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ως υποψήφιοι αιρετοί Περιφερειάρχες Κρήτης.
    Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων έληξε τα μεσάνυχτα. Τώρα θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από τη Νομαρχιακή και Περιφερειακή Επιτροπή. Για το Δήμο Ηρακλείου κατέθεσε υποψηφιότητα για το χρίσμα μόνο ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Κουράκης.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα