Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ Α-Γ

Με επιτυχία για τις δυο ομάδες του νομού μας ολοκληρώθηκε προχθές στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πάτρας το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών και νέων ανδρών – γυναικών, αφού ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος κατέκτησε συνολικά 8 μετάλλια, ενώ 2 πήρε ο Α.Ο. Κύδων.
Γενικότερα, σημειώθηκαν πολλές καλές επιδόσεις και οι αθλητές-τριες της χώρας μας έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μία εβδομάδα πριν το ευρωπαϊκό ομάδων (σούπερ λίγκα) στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.
Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα των δυο χανιώτικων συλλόγων.
Γ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Η Σοφία Ρήγα ήταν σίγουρα η πρωταγωνίστρια της χανιώτικης ομάδας, αφού πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000 και στις δυο γυναικείες κατηγορίες (με χρόνο 16.54.93) και θα είναι μέλος της ελληνικής αποστολής για τους αγώνες στο Μπέργκεν.
Πολυ σταθερός παρουσιάστηκε στη σφύρα ο Σταμάτης Παπαντωνίου και δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαρία (απουσίαζε λόγω τραυματισμού ο πολυνίκης του αγωνίσματος -13 τίτλους- Αλέξανδρος Παπαδημητρίου), προσθέτοντας ακόμη ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά χρυσό, στην ήδη πλούσια συλλογή του, με βολή στα 73.02μ και θα είναι επίσης στην ομάδα που θα ταξιδέψει για τη Νορβηγία.
Εξαιρετική ήταν η παρουσία και της Στέλλας – Ηρώ Λεδάκη στο επί κοντώ, αφού σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (4.20μ) πήρε το χρυσό στις νέες και το χάλκινο (χάνοντας το ασημένιο στη διαφορά προσπαθειών) στις γυναίκες, επαναλαμβάνοντας ακριβώς τις αντίστοιχες περυσινές της επιτυχίες. Στο ίδιο αγώνισμα, ασημένιο μετάλλιο πήρε στους άνδρες ο Σταύρος Κουρουπάκης, με άλμα στα 5.40μ και δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, ενώ ίδιου χρώματος μετάλλιο πήρε -και φέτος- στις νέες η σφαιροβόλος Φλωρεντία Κάππα, με 13.98μ (στις γυναίκες ήταν 6η), που θα είναι μέλος της εθνικής Κύπρου στο ευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων το οποίο θα γίνει στην Μάλτα.
Τέλος, στο βάθρο των νέων ανδρών ανέβηκε και φέτος ο Δημήτρης Μιχαλέλης, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο μήκος με 7.42μ (6ος στους άνδρες, στον προκριματικό έκανε 7.46μ και θα προσπαθήσει για το όριο του παγκοσμίου εφήβων -7.60μ- στο διεθνές μίτινγκ “Τοφάλεια”).
Όσον αφορά τ’ άλλα μέλη της αποστολής, κοντά στο μετάλλιο έφτασε ο Νίκος Μανουσέλης στο ύψος νέων που ήταν 4ος με 2.05μ, χάνοντας το χάλκινο στη διαφορά πρσπαθειών (στους άνδρες κατετάγει 9ος), ενώ αρκετά καλή εμφάνιση έκαναν ακόμη η Έλενα Γιατρουδάκη με την Γεωργία Χειριμπέρη στο επί κοντώ, όπου με 3.40μ βρέθηκαν 6η και 8η θέση, αντίστοιχα, των γυναικών, η Φρόσω Ντουντουλάκη που μπήκε στον τελικό (5η νέα -8η γυναίκα) στην σφυροβολία με 45.83μ (στον προκριματικό έριξε 46.74μ), ο Θόδωρος Μαθιουδάκης (με δύο προκρίσεις στους τελικούς του μήκους και του τριπλούν, όπου ήταν 9ος και στα δύο άλματα, με 7.19μ και 15.10μ, αντίστοιχα), ο Κώστας Λύττης (56.32 και 6ος στην κατηγορία των νέων στα 400μ εμπόδια). Ακόμη, οι δύο μικροί του μήκους, ο Θόδωρος Κυτράκης (6.70μ) και Γιώργος Αποστολίδης (6.62μ -ατομικό ρεκόρ) μπήκαν στην 12άδα των νέων, ο Γιώργος Αλιφιεράκης ήταν 12ος στους άνδρες στα 3000μ στιπλ (9.47.81), η Χάϊντι Διακουμοπούλου 13η στα 5000μ γυναικών, όπως και ο Αναστάσης Ανδριανίδης στο τριπλούν νέων ανδρών (13.78μ). Στη σφύρα ο Αντώνης Κυβερνητάκης είχε καλύτερη βολή στα 47.56μ και ο Παναγιώτης Μανουσέλης στα 40.37μ, ενώ ο Σπύρος Διαμαντόπουλος έτρεξε στα 3000μ στιπλ.
Συνοδοί ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Γιατρουδάκης, ο γραμματέας Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης και οι προπονητές Αριάννα Γιαννοπούλου, Γιώργος Σταμπολάκης, Γιώργος Καλαϊτζίδης, Γιάννης Δαγκόγλου.
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ
Με ολιγομελή αποστολή μετείχε ο Κύδωνας, όμως συνέχισε την παράδοση που έχει δημιουργήσει στις ταχύτητες, έχοντας φέτος καλύτερη παρουσία. Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ (έτρεξαν κατά σειρά οι Λάμπρος Φραντζεσκάκης, Μανώλης Πατεράκης, Κώστας και Μανώλης Κουτσουκλάκης) τερμάτισε 2η στην κατηγορία ανδρών με χρόνο 41.35, ενώ λίγο ενωρίτερα ο Εμμ. Κουτσουκλάκης, παρ’ ότι είχε ένα παραπάτημα στην εκκίνηση, στη συνέχεια προσπάθησε πολύ και τελικά κατετάγη 3ος στα 100μ νέων ανδρών (και 6ος στους άνδρες) με 10.74.
Την επομένη, η αντίστοιχη ομάδα στα 4×400μ, αποτελούμενη από τους Παντελή Τζέλεση, Εμμ. Πατεράκη, Κ. Κουτσουκλάκη και Λ. Φραντζεσκάκη, πήρε την 4η θέση με χρόνο 3.20.34 (έναντι 3.20.08 του Παναθηναϊκού, που πήρε το χάλκινο).
Τέλος, ο Αλέξανδρος Σταματάκης ήταν άτυχος στη σφαίρα, αφού είχε άκυρες τρεις πολύ καλές βολές, ενώ στο δίσκο πήρε την 12η θέση με 42.80μ.
Συνοδοί ήταν οι προπονητές, Μιχάλης Μανουσάκης και Νίκος Παπαδουλάκης.
??Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πανελληνιονίκης σε άνδρες και γυναίκες, ενώ προηγείται και στη βαθμολογία των νέων ανδρών, κάτι που ισχύει για την ΕΑΡ στην αντίστοιχη των νέων γυναικών. Να σημειωθεί ότι η βαθμολογία σε νέους και νέες θα ολοκληρωθεί με τις σκυτάλες της κατηγορίας που θα γίνουν στα Τρίκαλα, 10-11 Ιουλίου (παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Α’).
Τελική βαθμολογία ανδρών (πρώτη 8άδα): 1. Ολυμπιακός 302, 2. Πανελλήνιος 211, 3. Πανιώνιος 118, 4. Παναθηναϊκός 102, 5. ΕΑ Ρεθυμνιακού 76, 6. Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος και Ηρακλής Θεσσαλονίκης από 69, 8. Γλυφάδα 56, ενώ 10ος (με 50β) είναι ο Κύδωνας.
Τελική βαθμολογία γυναικών (πρώτη 8άδα): 1. Ολυμπιακός 173, 2. ΕΑ Ρεθυμνιακού 143, 3. Πανελλήνιος και ΑΕΚ από 142, 5. ΜΕΑ Τρίτων Θεσσαονίκης 105, 6. Παναθηναϊκός 97, 7. Ελ. Βενιζέλος 64, 8. Ερμής Σχηματαρίου 55.
Βαθμολογία νέων ανδρών (πρώτη 6άδα): 1. Ολυμπιακός 78, 2. Πανελλήνιος 54, 3. Γλυφάδα 51, 4. Ηρακλής Θ. 50, 5. ΠΑΟΚ 45, 6. Ελ. Βενιζέλος 39.
Βαθμολογία νέων γυναικών (πρώτη 6άδα): ΕΑ Ρεθυμνιακού 91, 2. Ελ Βενιζέλος 67, 3. Πανελλήνιος, Πανθηναϊκός και ΑΕΚ από 50, 6. ΓΣ Αρκαδίας 41.
Οπως προαναφέρουμε, οι βαθμολογίες νέων θα ολοκληρωθούν μετά τη διεξαγωγή των σκυταλοδρομιών 4×100 και 4×400μ.
* Τους αγώνες διοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Πάτρας και της διοίκησης του σταδίου. Το πρωτάθλημα των ανδρών (96ο) και των γυναικών (75ο) ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Ηλία Μισαηλίδη και διεξήχθη στην Πάτρα μετά από 15 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 1995), ενώ αυτό των νέων ανδρών (26ο) και των νέων γυναικών (22ο) ήταν αφιερωμένο στον Κώστα Παπαναστασίου.
Γενικά σημειώθηκαν πολλές καλές επιδόσεις και οι αθλητές-τριες έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μία εβδομάδα πριν το ευρωπαϊκό ομάδων (σούπερ λίγκα) στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.
Ανησυχίες προκάλεσαν οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Λούης Τσάτουμας (που επέστρεψε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στους αγώνες, στα προκριματικά τα πήγε πολύ καλά κάνοντας 7.94μ, ενώ στον τελικό ένιωσε ενοχλήσεις, έκανε στην πρώτη προσπάθεια 7.78μ, ακολούθησαν δύο μικρότερα άλματα και στη συνέχεια δεν θέλησε να ρισκάρει) από προηγούμενο τραυματισμό και σήμερα θα αποφασίσει με τους γιατρούς τι θα κάνει.
Η Αθανασία Πέρρα έκανε “νταμλ”, αφού κερδισε σε τριπλούν και μήκος, δύο χρυσά (800, 1.500μ) πήρε και η Έλενα Φιλάνδρα, ενώ ο σερί των νικών τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα συνέχισαν η Ειρήνη Τερζογλου (σφαιροβολία), ο Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ με 5.50μ) και η Τόνια Στεργίου (ύψος).
* Οι αντίστοιχες περυσινές διοργανώσεις είχαν γίνει -περίπου δυο μήνες αργότερα- στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης και ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος είχε συνολικό απολογισμό 11 μεταλλίων.
Η Χρυσή Μωυσίδου ήταν 2η στη σφαίρα γυναικών, η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη 3η στο επί κοντώ (1η στις νέες), ο Δημήτρης Μιχαλέλης 3ος στο μήκος ανδρών (2ος στους νέους) ενώ σε νέους άνδρες-γυναίκες, 2ες θέσεις πηραν οι Δημήτρης Φυλλαδιτάκης (σφύρα), Σοφία Ρήγα (5.000μ), Φλωρεντία Κάππα (σφαίρα) και 3η οι Γιώργος Αλιφιεράκης (3.000μ στιπλ), Βάσω Πετρομιχελή (100μ), Κώστας Λύτης (400μ εμπόδια).
Από την πλευρά του, ο Α.Ο. Κύδων κατέκτησε συνολικά 3 μετάλλια. Οι Φραντζεσκάκης, Πατεράκης, Εμμ. και Κ. Κουτσουκλάκης πήραν τη 2η θέση στη σκυταλοδρομία 4×100μ ανδρών, ενώ ο Αλέξανδρος Σταματάκης ήταν 2ος στη σφαίρα και 3ος στο δίσκο νέων ανδρών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα