Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Βερολίνο
Διαδηλωτές που αντιδρούν στο πρόγραμμα λιτότητας που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση πλημμύρισαν τους δρόμους σε δύο μεγαλουπόλεις της χώρας, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποστηρίζει πως οι περικοπές είναι ζωτικής σημασίας.
Στην -σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία- Στουτγάρδη οι διαδηλωτές κρατούσαν επιγραφές με συνθήματα υπέρ της αύξησης του ανώτατου φορολογητέου ορίου αντί για μείωση των κοινωνικών παροχών.
Τη διαδήλωση οργάνωσαν οι εργατικές ενώσεις με κεντρικό σύνθημα: «Αυτή δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη».
Παρόμοια κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα και στο Βερολίνο.
Σε συνέντευξή της, που θα δημοσιευτεί την Κυριακή στην εφημερίδα Bild Am Sontag, η Άγκελα Μέρκελ αρνήθηκε τις κατηγορίες πως είναι οι φτωχοί εκείνοι που καλούνται να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη.
«Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πως πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μειώσουμε το χρέος. Τα μέτρα στην αγορά εργασίας αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν περισσότερες μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας απ? ό,τι στο παρελθόν» τονίζει η Άγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει πως και άλλοι τομείς καλούνται να μοιρασθούν τα βάρη.
«Μαζί με τις αναγκαίες περικοπές στον κοινωνικό προϋπολογισμό, οι επιχειρήσεις καλούνται επίσης να συμβάλλουν μαζί με τις δημόσιες υπηρεσίες και τους διοικητικούς οργανισμούς» τονίζει.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει να τροποποιηθεί το πακέτο λιτότητας στο Κοινοβούλιο, ώστε να περιλάβει αυξήσεις στη φορολογία για τα ανώτερα εισοδήματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα