Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:

«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη το Βατοπέδι και μία «τρύπα στο νερό» την Εξεταστική για την υπόθεση αυτή, τονίζοντας ότι «από τις ανταλλαγές κάποιοι σίγουρα έβγαλαν χρήματα».
Σε συνέντευξή της στον «Αδέσμευτο Τύπο», η κ.Μπακογιάννη απάντησε θετικά στο ερώτημα εάν το Βατοπέδι ήταν σκάνδαλο και μιλώντας για την Εξεταστική Επιτροπή τόνισε: «Χρειάζεται να εξεταστεί ποιος, πώς και με τι μελέτες, με ποιο κόστος για το Δημόσιο έκανε αυτές τις ανταλλαγές. Αυτό δεν έγινε, άρα η Εξεταστική για το Βατοπέδι ήταν στην ουσία μία τρύπα στο νερό».
Για την Εξεταστική της Siemens η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι αυτή έχει να βγάλει κάποια στοιχεία.
«Το χρωστάει στον ελληνικό λαό να βγουν όλα στα φως κι όταν λέω όλα, εννοώ όλα. Να εμφανιστεί κάθε αρμόδιος να πει ποιες είναι οι σχέσεις του, ποιες παρεμβάσεις έκανε, πώς υπέγραψε τις όποιες συμβάσεις, γιατί τις υπέγραψε. Αυτή τη στιγμή  γνωρίζουμε μόνο για τον κ.Μαντέλη και τον κ.Τσουκάτο. Είμαι βεβαία ότι υπάρχουν κι άλλοι», τόνισε.
Σχετικά με τις επαφές της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η σχέση τους ήταν μόνο «δημόσια και κοινωνική», καθώς οι δυο τους ήταν συμμαθητές.
«Στην ιστορία της Siemens έχω φάει απίστευτη λάσπη […]. Όταν είναι καθαρός ο ουρανός τις αστραπές δεν τις φοβάται. Γι’ αυτό και ήμουν η πρώτη που ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή, όταν ήμουν υπουργός επί κυβερνήσεως ΝΔ».
Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για διάλυση της ΝΔ και επιβεβαιώνει εμμέσως ότι έχει κόμμα στα σκαριά και στενές επαφές με γαλάζιους βουλευτές.
«Η ΝΔ μεταβάλλεται, ταχύτατα, σε ένα προσωπικό κόμμα παλαιού τύπου, χάνει την ταυτότητα της παράταξης και διακρίνεται από φτώχεια ιδεών. Δεν με εκφράζει, γι’ αυτό θα επιδιώξω να κινηθώ στην ευρεία πλειοψηφία των πολιτών που ταυτίζονται με τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, η οποία σήμερα είναι σιωπηλή. Διατηρώ στενές επαφές με πάρα πολλά στελέχη-εντός και εκτός ΝΔ- που έχουν ανάλογους προβληματισμούς», αναφέρει η κ.Μπακογιάννη.
Και καταλήγει λέγοντας πως «ο πολιτικός κόσμος θα επανακτήσει την αξιοπιστία του εάν σταματήσει να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα