Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες (Ιταλία και Ολλανδία) ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Μουντιάλ. Το πρόγραμμα:
14:30 Ολλανδία – Δανία 5ος όμιλος
17:00 Ιαπωνία – Καμερούν 5ος όμιλος
21:30 Ιταλία – Παραγουάη 6ος όμιλος
Δυστυχώς η πρεμιέρα της εθνικής μας ήταν με το αριστερό και έτσι ξύπνησαν μνήμες από τα γήπεδα των ΗΠΑ πριν 16 χρόνια. Τα αποτελέσματα:
2ος όμιλος
Ν. Κορέα ? Ελλάδα 2-0
Αργεντινή ? Νιγηρία 1-0
3ος όμιλος
Αγγλία ? ΗΠΑ 1-1
Αλγερία ? Σλοβενία 0-1
4ος όμιλος
Σερβία ? Γκάνα 0-1
Γερμανία ? Αυστραλία έπαιξαν αργά το βράδυ
Ολοκληρώνουμε όμως σήμερα την ανάλυση των προγνωστικών που έδωσαν οι χανιώτες προπονητές, παράγοντες και εκπρόσωποι των κρητικών ΜΜΕ.
Πρώτος σκόρερ
Με την Αργεντινή να θεωρείται το πρώτο φαβορί μοιάζει φυσιολογικό που ο Μέσι είναι με διαφορά (36%) ο παίκτης που χτυπάει τον τίτλο του κορυφαίου γκολτζή για πρώτη φορά μετά από τον συμπατριώτη του Κέμπες το μακρινό 1978. Και ας μην σκόραρε στην πρεμιέρα αν και είχε 3-4 μεγάλες ευκαρίες. Ο ισπανός Βίγια (18%) που πρόσφατα έγινε συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα και ο -επίσης “άσφαιρος” στην πρεμιέρα- εγγλέζος Ρούνεϊ (14%) ακολουθούν στα προγνωστικά και έπονται Λ. Φαμπιάνο (8%) και Τόρες (7%) ενώ μικρότερα ποσοστά από 1-3 % πήραν άλλοι 11 παίκτες. Ανάμεσα τους και ο τραυματίας Ντρογκμπά που δίνει μάχη για να προλάβει το Μουντιάλ.
Ομάδα έκπληξη
Αν αφαιρέσουμε τις 5 από τις 7 κατόχους του τροπαίου και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανίας οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ομάδες μπορούν να αποτελέσουν την έκπληξη. Πρώτη με 20% υπολογίζεται η Ολλανδία που βέβαια κάποιος μπορεί να πει ότι δεν θα είναι και τόσο περίεργο να προχωρήσει πολύ μακριά έχοντας δύο τελικούς στο παλμαρέ της. Ακολουθούν με 15% η Ακτή Ελεφαντοστού, με 14% η Ελλάδα, με 9% η διοργανώτρια Νότια Αφρική, με 8% οι ευρισκόμενες σε βατό όμιλο ΗΠΑ και με 6% η αλλοπρόσαλη Σερβία. Πορτογαλία και Καμερούν έχουν 4%, Μεξικό, Παραγουάη και Αγγλία 3% (για την τελευταία ισχύει βέβαια ακόμα περισσότερο ότι και για την Ολλανδία), η Χιλή και οι αντίπαλοι της εθνικής μας Νιγηρία και Νότια Κορέα από 2% και Γκάνα, Ιαπωνία, Σλοβενία, Βόρεια Κορέα από 1%.
Δεν ψηφίστηκαν 7 χώρες: Αυστραλία, Δανία, Ελβετία, Σλοβακία (η μοναδική “πρωτάρα”), Αλγερία, Ονδούρα και Νέα Ζηλανδία. Σίγουρα πάντως η πρώτη και οι 3 ευρωπαϊκές μπορούν να προχωρήσουν.
Σκορ τελικού
Παραπάνω από τους μισούς (51%) θεωρούν πιο πιθανό να λήξει με 2-1 ο τελικός. Αλλωστε μέχρι και το 1986 (13 Μουντιάλ) σκοράραν και οι δύο ομάδες του τελικού ενώ αυτό άλλαξε τις 4 επόμενες διοργανώσεις αλλά επανήλθε στον τελευταίο (1-1). Τα σκορ 2-0 και 3-2 ακολουθούν (από 14%) τα οποία μαζί με το 3-1 (11%) και το 1-0 (7%) εξαντλούν σχεδόν τις προτιμήσεις. Ισχνή μειοψηφία (1%) αποτελούν άλλα τρίά σκορ: 1-1, 2-2, 4-2 αν και το πρώτο μάλλον έχει μία ακόμα προτίμηση αφού ένα από τα δημοφιλή 2-1 δίνεται στην παράταση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα