Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Δυο πανελλήνιες διοργανώσεις ολοκληρώθηκαν χθες, με τους αθλητές-τριες των χανιώτικων σωματείων να έχουν αρκετά καλή παρουσία.
Στην Πάτρα διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών και νέων ανδρών-γυναικών, όπου Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος και Α.Ο. Κύδων τα πήγαν και φέτος πολυ καλά, κατακτώντας μετάλλια και στις δυο κατηγορίες.
Σε αυτήν των ανδρών και για τον Ελ. Βενιζέλος, ο Σταμάτης Παπαντωνίου πήρε το χρυσό στη σφυροβολία με βολή στα 73.09μ και ο Σταύρος Κουρουπάκης το ασημένιο στο επί κοντώ (5.40μ), ενώ δυο χρυσά (σε γυναίκες και νέες γυναίκες) κατέκτησε στα 5.000μ η Σοφία Ρήγα (16.54.93). Ακόμη, νικήτρια στο επί κοντώ νέων γυναικών αναδείχθηκε η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη με ατομικό ρεκόρ 4.20μ (στις γυναίκες πήρε την 3η θεση, χάνοντας τη 2η στη διαφορά προσπαθειών), ασημένιο στην ίδια κατηγορία πήρε η Φλωρεντία Κάππα (με 13.98μ) στη σφαιροβολία (στις γυναίκες ήταν 6η) και χάλκινο στο μήκος νέων ανδρών ο Δημήτρης Μιχαλέλης (7.42μ – 6ος στους άνδρες).
Για τον Κύδωνα, που τα πήγε ξανά πολύ καλά στις ταχύτητες, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ (αποτελούμενη απο τους Μανώλη και Κώστα Κουτσουκλάκη, Μανώλη Πατεράκη, Λάμπρο Φραντζεσκάκη) τερμάτισε 2η στην κατηγορία ανδρών με χρόνο 41.35, ενώ ο Εμμ. Κουτσουκλάκης κατετάγη 3ος στα 100μ νέων ανδρών (ήταν 6ος στους άνδρες) με 10.74.
Όσον αφορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας μάστερ, που φιλοξενήθηκε στην Παλαιόχωρα (με συνδιοργανωτές τους Τάλως/ΑΝΕΚ Lines, Δήμο Πελεκάνου και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων), οι χανιώτικες διακρίσεις ήρθαν την 1η ημέρα των αγώνων, στην ατομική χρονομέτρηση. Στους μάστερ Α’ (30-39 ετών) ο Γιάννης Ψαρουδάκης (Τάλως) κατετάγη 3ος, ίδια θέση πήρε και ο Παναγιώτης Ζαχαρίου (Ο.Α. Σούδας) στην κατηγορία Γ’ (50 ετών και άνω), ενώ το καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Λουκάς Καταπόδης (ΑΕΚ -μάστερ Β’, δηλαδή 40-49 ετών), που αναδείχθηκε πρωταθλητής.
Στο χθεσινό αγώνα αντοχής, νικητής ήταν ο Παναγιώτης Σκυλοδήμος (ΑΕΚ-μάστερ Β’), ενώ απο τους χανιώτες, 6ος κατετάγη ο Βασίλης Φραγκιουδακης (Κύδων-μάστερ Α’) και 7ος στην ίδια κατηγορία ο Πέλοπίδας Μαργαρώνης (Τάλως).
Ακόμη έγιναν οι αγώνες στην κατηγορία όπεν, αλλά και αγώνες ανεξαρτήτων για μαθητές-μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής.
Λεπτομέρειες για όλα τα προαναφερόμενα, σ’ επόμενο φύλλο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα