Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΚΟΥΛΑΚΗ

Απάντηση στην Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκης με την οποία ζητούσε την υπαγωγή του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης (ΚΑΠΝΚ) στο Υπουργείο Παιδείας, έδωσε η αρμόδια Υφυπουργός κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Όπως επισημαίνεται στην απάντηση «με τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν.3699/2008 το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του ΚΑΠΝΚ τα οποία περιγράφονται ως σχολική μονάδα Ειδικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάγονται από την έναρξη ισχύος του Νομού στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτήν μετατάσσεται σε οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) που συνιστώνται για το σκοπό αυτόν».
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η υφυπουργός Παιδείας, «κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου διαπιστώθηκε ότι η αναγνώριση του Νηπιαγωγείου ως ειδικού δεν είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ από παραδρομή της τότε διοίκησης, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το άρθρο, η παράγραφος που αφορούσε σε σύσταση θέσεων νηπιαγωγών. Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αν και είχε επισημάνει την παράλειψη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία και υπήρχε η δυνατότητα διόρθωσης και συμπλήρωσης του εν λόγω άρθρου, αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατόν».
Και καταλήγει η κα Χριστοφιλοπούλου λέγοντας πως «επειδή το θέμα είναι καθαρά νομικό και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή της διάταξης, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα το ζήτημα ώστε να επιλυθεί σύντομα».
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Αναφορά προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λ. Κατσέλη κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ με την οποία εκφράζει την ανησυχία του για τις νέες θερινές δρομολογιακές γραμμές που εκτελεί το καράβι «Β. Κορνάρος» στις άγονες γραμμές Κυθήρων-Αντικυθήρων με τελικό προορισμό το λιμάνι της Κισάμου. Όπως τονίζεται στη παρέμβαση του κ. Σκουλάκη «εδώ και πάνω από 10 χρόνια εκτελούνταν οι άγονες γραμμές Κυθήρων-Αντικυθήρων με τελικό προορισμό το λιμάνι της Κισάμου» προσθέτοντας πως «από τα 2009 η εταιρεία ΛΑΝΕ ανέλαβε τις παραπάνω επιδοτούμενες άγονες γραμμές» […] «Ο Δήμος Κισάμου, ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους μετόχους της προηγούμενης εταιρείας ΑΝΕΝ και δεδομένου ότι είχαν μειωθεί οι προσεγγίσεις στη Κίσαμο, έκανε παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο, η οποία και οδήγησε στο να εγκριθεί για τη θερινή περίοδο ένα επιπλέον δρομολόγιο Καλαμάτα – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος και επιστροφή. Είναι αδιανόητο η κατάκτηση ενός τέτοιου δρομολογίου που έγινε με αγώνες από την τοπική κοινωνία και το Δήμο Κισάμου να καταργείται και στη θέση του να δίνεται ως τελικός προορισμός το Ρέθυμνο, που ως δρομολόγιο έχει επιπλέον πολλά παραπάνω μίλια», καταλήγει η αναφορά του κ. Σκουλάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα