Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
“Να μην θυσιαστούν
τα νοσοκομεία”
Περιοδεία στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” πραγματοποίησε χθες, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις δηλώσεις αναφέρθηκε στα προβλήματα του νοσοκομείου, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση. Δημόσια ερωτήματα προς την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιανακοπούλου, έθεσε η κα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
“Απ? αυτό τον χώρο του «Ευαγγελισμού», που έχει τεράστια προβλήματα, όπως και όλα τα νοσοκομεία: Έλλειψη προσωπικού και την στάση που κρατούν οι προμηθευτές που δεν παρέχουν τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία του νοσοκομείου, καλούμε την υπουργό Υγείας να τοποθετηθεί καθαρά και με χρονοδιάγραμμα: Τι χρηματοδότηση θα πάρουν άμεσα όλα τα νοσοκομεία; Πώς θα καλυφθούν τα χρέη προς τις εταιρείες φαρμάκων και των άλλων υλικών;
Θεωρούμε δε, ότι δεν μπορεί να θυσιαστούν τα νοσοκομεία και οι άνθρωποι οι οποίοι καταφεύγουν για βοήθεια σε αυτά, όπως και οι εργαζόμενοι, στους σκοπούς του μνημονίου. Δεν πάει άλλο”.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ
Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν
“κλείνουν” το καλοκαίρι
Αθήνα
Εγκύκλιο για τον εξορθολογισμό των αδειών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως αυτές που χαρακτηρίζονται αιχμής, δηλαδή υπηρεσίες υγείας, ασφαλιστικών ταμείων, πολεοδομίες και γενικά αυτές που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, από 1 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, στις υπηρεσίες αιχμής του δημοσίου τομέα, ακόμη και την περίοδο της κορύφωσης των καλοκαιρινών διακοπών, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να παραμένουν στη θέση τους τα 2/3 των υπαλλήλων κάθε εβδομάδα και να λείπει μόνο το 1/3.
Ακόμη και για τις υπηρεσίες που δεν χαρακτηρίζονται ως «αιχμής», σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορεί οι αδειούχοι του καλοκαιριού να ξεπερνούν το 50% του προσωπικού που απασχολείται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα