Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η EE:

Για το ενδεχόμενο αύξησης του πακέτου στήριξης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που οριστικοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα για τις χώρες της Ευρωζώνης, στην περίπτωση που όπως η Ελλάδα, αντιμετωπίσουν δημοσιονομικά προβλήματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Οι δηλώσεις του κ. Ρόμπεϊ, έγιναν στο βελγικό οικονομικό περιοδικό Trends – Tendances. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ρόμπεϊ: “Δεν είναι αρκετό αυτό; Σήμερα δεν υπάρχει ούτε καν ως σκιά ένα αίτημα για να τεθεί σε ισχύ αυτό το σχέδιο διάσωσης, αν το σχέδιο δεν επαρκεί, η απάντησή μου είναι απλή: σε αυτήν την περίπτωση θα κάνουμε περισσότερα.
Γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα θα δημιουργούσε ένα πρόβλημα, αλλά κανείς δεν περίμενε να επεκταθεί η πυρκαγιά αυτή όπως μια φωτιά σε ξερόχορτα και να απειλήσει την Ευρώπη και σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Το πραγματικό στοίχημα συνίσταται στην επιβολή επαρκών μεταρρυθμίσεων στην πραγματική οικονομία. Αυτό είναι αναγκαίο για να υπάρξει συνοχή στην οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική στην ευρωζώνη. Σε αυτό έγκειται η πραγματική αποστολή.
Δεν αρκεί να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά, θα πρέπει επίσης να αυξήσουμε, να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα. Από αυτή την άποψη, πολλές χώρες καλούνται να προβούν σε μια μεταρρύθμιση των συντάξεων. Δεν θα αποφύγουμε αυτήν τη συζήτηση ούτε και για το Βέλγιο”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα