Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ
Εκατόμβη νεκρών από πυρκαγιά
Ντάκα
Τουλάχιστον 114 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν κατά τη γιγάντια πυρκαγιά που κατέστρεψε προχθές τμήμα του ιστορικού κέντρου της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, όπου τα συνεργεία εγκατέλειψαν τις επιχειρήσεις διάσωσης και αναζητούν θύματα στα αποκαΐδια.
Η πυρκαγιά έκαιγε επί τρεις ώρες και επεκτάθηκε σε πολυώροφες κατοικίες της συνοικίας Καγετούλι, μίας από τις πιο πυκνοκατοικημένες της Ντάκα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταμετρημένοι νεκροί ανέρχονται σε 114, ενώ 40 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα, 12 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι χημικές ύλες από παράνομα βιοτεχνίες χημικών, εγκατεστημένα σε κτήρια κατοικιών τροφοδότησαν τις φλόγες που έφθασαν σε ύψος τους έξι ορόφους.
“Ηταν σαν να άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως”, δήλωσε μια γυναίκα που αναζητούσε στα αποκαΐδια τα παιδιά της. “Φλεγόμενα χημικά υλικά κατέκλυσαν τους δρόμους σαν λάβα ηφαιστείου. Δεν υπήρχε τόπος να πατήσει κανείς”, δήλωσε ένας επιζών.
Πιστεύεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων στο γεγονός ότι στην ταράτσα του ενός από τα κτήρια όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά γινόταν γαμήλια γιορτή.

ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σκοτώθηκε ηγέτης
των Ταλιμπάν 
Καμπούλ
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν χθες ότι σκότωσαν τον επικεφαλής των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ, προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, όπου οι διεθνείς δυνάμεις διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση. Ο μουλάς Ζεργκάι, που θεωρείται “ο επικεφαλής των Ταλιμπάν στην πόλη Κανταχάρ”, είναι υπεύθυνος για την πλειονότητα των επιθέσεων σε αυτή την πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη του Αφγανιστάν. Σκοτώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην επαρχία Ζάρι.
“Ανέλαβε την εξουσία αφού οργάνωσε βίαιες εκστρατείες εκφοβισμού, απαγωγών και δολοφονιών τοπικών αξιωματούχων και αρχηγών των φυλών”, δήλωσε το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ
Κατηγορείται
για παιδεραστία

Σκόπια
Για παιδεραστία κατηγορείται ένας ανώτερος διπλωμάτης από την αποστολή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην ΠΓΔΜ καθώς η αστυνομία ανακάλυψε στο διαμέρισμά του βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού θέματος που αφορούν παιδιά
Η εισαγγελία της ΠΓΔΜ υπέβαλε καταγγελία κατά “ενός ατόμου με διπλωματικό δελτίο ταυτότητας που φέρει τα αρχικά Κ.Ι. και ηλικίας 38 ετών για κατοχή πορνογραφικού υλικού που αφορά παιδιά στον υπολογιστή του”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Π.Γ.Δ.Μ., Ίβο Κοτέφσκι. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, πρόκειται για έναν νορβηγό ο οποίος ήταν σύμβουλος του αρχηγού της αποστολής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας της κατοικίας του κατηγορουμένου στα Σκόπια, η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές και iPods “που περιείχαν 150 gigabytes με βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας” πρόσθεσε ο κ. Κετέφσκι.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, η αστυνομία συνεργάζεται με την Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του κατηγορουμένου, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα στις 16 Μαΐου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα