Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα
Την πρότασή της για νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ παρουσίασε στους γιατρούς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί εμφανίζονται αντίθετοι, υποστηρίζοντας ότι με το προτεινόμενο σύστημα δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων. Διαφωνούν επίσης με τον τρόπο αμοιβής των εφημεριών.
Αναλυτικά, σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρότεινε τα εξής:
1. Όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες κάθε μήνα (5 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία)
2. Στην Γ? ζώνη (νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές), όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Αργία) και σε 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινής.
3. Στη Β? ζώνη (περιφέρεια), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 εφημερίες εκ των οποίων οι συντονιστές Διευθυντές και οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 4 ετοιμότητας καθημερινές. Οι υπόλοιποι ειδικευμένοι να λαμβάνουν 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές.
4. Στην Α? ζώνη (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 6 εφημερίες εκ των οποίων οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές, οι δε υπόλοιποι ειδικευμένοι 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 2 ετοιμότητας καθημερινές. Οι συντονιστές Διευθυντές της Α’ ζώνης να λαμβάνουν επιπλέον 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινές.
5. Όλοι οι αγροτικοί γιατροί σε όλες τις ζώνες να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα