Μουσείο Τυπογραφείας

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αθήνα
Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για
το Βατοπέδι. Στην Επιτροπή κατέθεσε και ο επιχειρηματίας κ. Σαχπατζίδης, ιδιοκτήτης της εξωχώριας εταιρείας, η οποία είχε πουλήσει δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά κατείχε μέχρι πρότινος και την οικία που αγοράστηκε πρόσφατα από τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Σαχπατζίδης, ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με το ακίνητο της συζύγου του πρώην υπουργού, ότι ο ίδιος αγόρασε την εξωχώρια εταιρεία το 2006 και η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από την εταιρεία είχε γίνει το 2001 γι? αυτό και δεν το γνώριζε. Επίσης είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις ανταλλαγές διότι ο ίδιος γνώριζε τους υπευθύνους της Μονής Βατοπεδίου μόνο κατά την πώληση των ακινήτων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στις Εξεταστικές Επιτροπές τόνισε ότι “εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και η βούληση των μελών που τις απαρτίζουν, μπορούν να έχουν αποτελέσματα τέτοια που ούτε καν η ίδια η δικαιοσύνη θα μπορούσε να έχει και μάλιστα με διαφορετικούς ρυθμούς”.
Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εάν μπορεί να βγει “πειστικό πόρισμα, όταν δεν έχουν ανοίξει ούτε οι λογαριασμοί, ούτε το μετοχολόγιο των 12 off shore εταιρειών, που έχουν αναμειχθεί με την υπόθεση”, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν μπορούν να διερευνήσουν τα πάντα.
Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “οι Εξεταστικές διερευνούν πολιτικές ευθύνες και από κει και πέρα δίνουν τις κατευθύνσεις είτε με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής αρμοδίως” και πρόσθεσε “υπάρχει η δυνατότητα και στην προανακριτική και στη δικαιοσύνη να γίνει πολύ μεγάλη δουλειά”.
Επίσης, πρόσθεσε ότι για να αποφασίσουν τα μέλη της Εξεταστικής ότι δεν απαιτείται παράταση έως το Σεπτέμβριο, “σαφώς είχαν τους λόγους τους”. “Από εκεί και πέρα, υπάρχει πεδίο να διερευνηθούν τα πάντα”, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι “εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί και πρέπει να διερευνηθεί κάθε σκιά και στην υπόθεση αυτή”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.