Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

Αθήνα
Πρωτοφανές περιστατικό, που προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια στα δημόσια νοσοκομεία, συνέβη χθες τα ξημερώματα στο μαιευτήριο “Ελενα” στην Αθήνα. Μια 38χρονη Ελληνίδα, άρπαξε νεογέννητο κοριτσάκι μέσα από τον θάλαμο στον οποίο βρισκόταν με τη μητέρα του. Μετά από πολύωρες έρευνες της αστυνομίας, το βρέφος βρέθηκε και η δράστης συνελήφθη.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας, η δράστης την περασμένη Πέμπτη πήγε στο μαιευτήριο “Έλενα” με σκοπό να κάνει εικονική εισαγωγή δίνοντας παράλληλα ψεύτικη διεύθυνση. Ωστόσο, ο γιατρός που την εξέτασε της είπε ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στο μαιευτήριο, αφού δεν ήταν έγκυος.
Προχθές το βράδυ, ξαναπήγε στο μαιευτήριο και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους, κάτι που πρόσεξε το προσωπικό, αλλά δεν έδωσε σημασία. Από νωρίς είχε εντοπίσει τον θάλαμο που βρισκόταν μια γυναίκα Αλβανικής καταγωγής, με το νεογέννητο κοριτσάκι της και στις 4.30 το ξημερώματα το άρπαξε, το έβαλε κάτω από την μπλούζα της και αφού βγήκε από το νοσοκομείο, πέταξε το ειδικό βραχιολάκι του και με ένα ταξί πήγε στο σπίτι της στο Αιγάλεω.
Εκεί, είπε σε μία γειτόνισσα, την οποία είχε αφήσει να προσέχει τα παιδιά, ότι γέννησε με καισαρική και με ευθύνη δική της πήρε το μωρό και έφυγε από το νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα, η γειτόνισσα που είχε ακούσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την εξαφάνιση του βρέφους, τηλεφώνησε στην Αστυνομία και καθοδήγησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν τελικά την 38χρονη και το βρέφος.
Σύμφωνα με την αστυνομία η δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Πρόκειται για μητέρα δύο παιδιών από προηγούμενους γάμους, η οποία πριν από εννέα μήνες είχε μείνει έγκυος από τον σύντροφό της, αλλά απέβαλε στον τρίτο μήνα.
Όπως είπε η ίδια, δεν ήθελε να αποκαλύψει στον σύντροφό της το δυσάρεστο συμβάν. Έτσι, για έξι μήνες έβαζε γάζες στην κοιλιά για να φαίνεται ότι προχωράει η εγκυμοσύνη.
Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αρπαγή ανηλίκου, καθώς και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χρήσης πλαστού εγγράφου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα