Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Από πυρά αστυνομικού ο θάνατος του 25χρονου

Αθήνα
Από πυρά αστυνομικού έχασε τη ζωή του ο 25χρονος άνδρας στη διάρκεια επιχείρησης στον Βύρωνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που ολοκληρώθηκε χθες. Το θύμα φέρει εννέα τραύματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι τυφλά και τα πέντε είναι διαμπερή.
Τα δύο από αυτά ήταν στο κεφάλι και την καρδιά.
Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι και τα τυφλά και τα διαμπερή τραύματα είχαν πύλη εισόδου από την ίδια πλευρά, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προέρχονται όλα από το ίδιο όπλο.
Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος υδραυλικός, ο οποίος έπεσε νεκρός την Τρίτη, κατά την ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με δύο Αλβανούς κακοποιούς, στον Βύρωνα προέρχονται από όπλο αστυνομικού. Αυτό προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής έρευνας.
ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Αναβολή εκδίκασης
της έφεσης
Αλεξανδρούπολη
Αναβλήθηκε χθες, για τις 23 Σεπτεμβρίου η δίκη του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου, καθώς και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου της τελευταίας, για λόγους υγείας της πελάτισσάς του. Ο συνήγορος προσκόμισε ιατρικά έγγραφα από δημόσιο νοσοκομείο ενώπιον του πενταμελούς Εφετείου Θράκης, στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η διαδικασία.
Ενδιαφέρον προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ, καθώς ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ το “παρών” κατά την ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης και εκπροσωπείτο δια των δικηγόρων του.
Υπενθυμίζεται ότι, σε καθέναν από τους τρεις είχε επιβληθεί, στις 9 Οκτωβρίου 2009, από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής, ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, για την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης, σχετικά με τις διεκδικήσεις της Μονής σε βάρος του Δημοσίου, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων.
Η δικαστική λειτουργός είχε κριθεί ένοχη για παραβίαση μυστικότητας δικαστικής διαδικασίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ οι δύο ιερωμένοι για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρόεδρος Πρωτοδικών κατηγορείτο ότι καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει την απόφαση για την υπόθεση των διεκδικήσεων του μοναστηριού, που είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο, όταν τα δύο μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του Δημοσίου. Από την πλευρά τους, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος κατηγορούνταν ότι παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση της εις βάρος τους απόφασης.

ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κόντρα για
την οικονομία

Για άλλη μια φορά χθες στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με επίκεντρο την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.
Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί της επικύρωσης της τροποποίησης για τα τέλη κυκλοφορίας και την απόσυρση των αυτοκινήτων, που οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν, στο όνομα της συναίνεσης, τη συγκάλυψη» δεν θα βρουν συνομιλητές στο ΠΑΣΟΚ. Επιτέθηκε μάλιστα σε όλους όσοι στη ΝΔ συμφώνησαν με την «εκ του πονηρού πρόταση του ΛΑΟΣ να αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός την έρευνα» και δήλωσε ανοιχτός για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών σε ό,τι αφορά τα πλαστά δημοσιονομικά στοιχεία. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι ψάχνει στιγμιαίους ενόχους για να συγκαλύψει την «πολιτική – προκρούστη» που εφαρμόζει και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν της δίνει λευκή επιταγή και «δεν θα την ακολουθήσει στις ξεπερασμένες μεθόδους της».
Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, όσο και όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκαναν λόγο για «δικομματικό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, επανέλαβε την πρόταση να αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός την έρευνα.
Ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε την ανάγκη «να ορίσουμε τα του οίκου μας με πλήρη διαφάνεια. Να δημιουργήσουμε νέες δομές» συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν αναζητήσουμε την αλήθεια και δεν διαμορφώσουμε συναίνεση πάνω σε αυτή.
«Οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις δεν είναι στις προθέσεις μας. Ούτε υπάρχει για εμάς τέτοιο θέμα. Είναι εξαιρετικά σημαδιακό ότι η ΝΔ είπε “ναι” σε όλες τις Εξεταστικές. Δεν σημαίνει, όμως, ότι θα πάμε με την ατζέντα, που θέλετε εσείς», αντέτεινε ο κ. Μαρκόπουλος και συμπλήρωσε:
«Δεν μας έχετε πείσει ότι πράγματι θέλετε τη διαφάνεια. Εσείς, το μόνο που ψάχνετε, είναι στιγμιαίους ενόχους για να καλύψετε αυτά που θα ακολουθήσουν και που δυστυχώς μαθαίνουμε από το εξωτερικό για το τι έχει συμφωνηθεί. Δεν θα σας ακολουθήσουμε, όμως, σε αυτές τις ξεπερασμένες μεθόδους. Εμείς δεν έχουμε στην πρώτη γραμμή το πώς θα εξοντώσουμε τον αντίπαλό μας».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
Στα Γιάννενα ο Παπούλιας

Αθήνα
Στα Γιάννενα θα βρίσκεται από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για να παραστεί στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 97ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.
Αύριο το μεσημέρι στους Λογγάδες θα εγκαινιάσει το Αρσάκειο Σχολείο Ιωαννίνων και στις 7 το απόγευμα στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών θα εγκαινιάσει την έκθεση ιστορικών τεκμηρίων και τραπεζογραμματίων με θέμα «Ο Ηπειρώτης Γεώργιος Σταύρος, θεμελιωτής της οικονομικής συγκρότησης του Νεοελληνικού Κράτους».
Αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Παπούλιας θα παραστεί σε επίσημη εκδήλωση για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, όπου θα γίνει ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη με θέμα «Ο Τύπος της εποχής για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων». Θα ακολουθήσει προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Έτσι πήραμε τα Γιάννενα» του σκηνοθέτη Νίκου Παπαθανασίου.
Στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Θησαυροί της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων».
Στις 9.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Serai-Xenia», θα παρατεθεί από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Νικόλαο Γκόντα επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Την Κυριακή, ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και αμέσως μετά στη Λέσχη Αξιωματικών 8ης Μεραρχίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του.
Το πρωί ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, θα επισκεφθεί το Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο των Μπιζανομάχων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.