Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Φωτογραφίες, Βίντεο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΝΟΣ
“Στεγνώνουν” οι κάνουλες στα πρατήρια υγρών καυσίμων των Χανίων, καθώς οι τελωνειακοί αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες τη νύχτα, μόνο σε δέκα πρατήρια στα εκατό είχαν μείνει αποθέματα τα οποία ολοένα και λιγόστευαν, ενώ από την οδό Κισάμου έως το Μάλεμε μόνο ένα βενζινάδικο ήταν σε λειτουργία.
Σήμερα Παρασκευή, αν δεν αλλάξει κάτι, δεν θα μείνει βενζίνη ούτε για… δείγμα, όπως έλεγαν χθες πρατηριούχοι. Σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών, οι απεργίες ξεκινούν σήμερα στις 7 το πρωί και θα διαρκέσουν ώς και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου -ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο βενζινοπωλών νομού Χανίων κ. Βαγγέλη Κώτσο, “δυστυχώς οι προβλέψεις μας ότι η κατάσταση στην αγορά καυσίμων θα εξομαλυνθεί δεν επαληθεύτηκαν. Με την συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα. Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή για να σταματήσουν την απεργία, στα Χανιά το Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε καθόλου καύσιμα. Ό,τι απόθεματα είχαν μέχρι σήμερα τα βενζινάδικα, ήταν από την περασμένη Τρίτη.
Σιγά σιγά, όλο και περισότερα βενζινάδικα ξεμένουν απο καύσιμα. Στην οδό Γογονή δεν υπάρχει κανένα βενζινάδικο ανοικτό, στην λεωφόρο Μουρνιών παραμένει ένα ανοικτό. Σήμερα (σ.σ. χτες) το 65% των καταστημάτων υγρών καυσίμων στα Χανιά δεν έχει αμόλυβδη, έχει μόνο το 35% αλλά και αυτό μέχρι αύριο θα έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο. Πιστεύουμε ότι μέχρι αύριο το βράδυ (σ.σ. σήμερα) βενζίνη θα έχει μόνο το 10% των βενζινάδικων. Το Σαββατοκύριακο εκτιμάται οτι οι δεξαμενές θα έχουν στερέψει εντελώς, εκτός κι αν υπάρχουν σε κάποια επαρχιακά βενζινάδικα μέχρι την Παλιόχωρα. Απο την ερχόμενη εβδομάδα αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας. Θα απεργήσουμε κι εμείς χωρίς να θέλουμε”.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Για καταγγελίες που αφορούν βενζινάδικα τα οποία δραστηριοποιούνται στο νομό και πουλούν αμόλυβδη βενζίνη με “καπέλο”, με τιμή ανεβασμένη λόγω της απεργίας των τελωνειακών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ).
Σύμφωνα με την Ένωση “επειδή δεχτήκαμε επώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες από συμπολίτες μας για βενζινάδικα συγκεκριμένης εταιρείας, που δραστηριοποιούνται στο Νομό, ότι πουλούσαν αμόλυβδη βενζίνη με “καπέλο”, σε τιμή ανεβασμένη λόγω της απεργίας των Τελωνειακών, οφείλουμε να το καταγγείλουμε δημόσια. Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας τονίζοντας ότι, η πρακτική αυτή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων δεν τους τιμά ούτε ως επιχειρηματίες αλλά και ούτε ως κατοίκους των Χανίων. Ταυτόχρονα τους ενημερώνουμε ότι οι ενέργειες αυτές διώκονται ποινικά από τον Αγορανομικό Κώδικα. Για ελάχιστα ευρώ χάλασαν την εικόνα του κλάδου των βενζινοπωλών στο Νομό.
Περιμένουμε την κατάθεση ενυπόγραφων καταγγελιών, τις οποίες εν συνεχεία  θα τις διαβιβάσουμε αφενός  στις αρμόδιες Αρχές για την επιβολή των νομίμων κυρώσεων, αλλά και στο Συνδικαλιστικό τους όργανο”.
  Παράλληλα, η Ενωση Καταναλωτών Χανίων καλεί τους καταναλωτές να προχωρούν σε έρευνα αγοράς, συκρίνοντας τις τιμές. ” Οι πολίτες πρέπει να συγκρίνουν την τιμή που αγόραζαν από το ίδιο βενζινάδικο την αμόλυβδη βενζίνη πριν την απεργία των τελωνειακών και την τιμή που τους προσφέρεται σήμερα και εάν διαπιστώσουν άνοδο της τιμής, θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν για το ανέβασμα της τιμής – “καπέλο” στον ίδιο τον πρατηριούχο αλλά και στο Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, τηλεφωνώντας στο τηλ. 28210 92666 αλλά και να αποφύγουν τον εφοδιασμό καυσίμου από το συγκεκριμένο πρατήριο” επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα