Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΜανΙλα
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 2.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους λόγω διαρροής χημικής ουσίας από πλεούμενο κοντά σε μια αποβάθρα στην πόλη Μπαουάν, στην επαρχία Μπατάνγκας, 90 χλμ. νότια της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων.
Όπως ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία, τα τρία θύματα επισκεύαζαν μια φορτηγίδα αγκυροβολημένη στην αποβάθρα όταν σημειώθηκε η διαρροή, αργά την Τρίτη. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Άλμπερτ Σουπάπο δήλωσε ότι οι θάνατοι οφείλονται σε ασφυξία λόγω των χημικών αερίων. Άλλοι τρεις εργαζόμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ 2.000 άνθρωποι που ζούσαν κοντά στην αποβάθρα μετακινήθηκαν σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τον Σουπάπο.
Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν εξακριβώσει ποιος είναι ο τύπος της χημικής ουσίας που μετέφερε η φορτηγίδα.”Ουδείς μπορούσε να πλησιάσει τη φορτηγίδα χθες βράδυ λόγω της έντονης μυρωδιάς”, πρόσθεσε.
Η αστυνομία συνεργάζεται με την ακτοφυλακή στην έρευνα και κάλεσε τον ιδιοκτήτη της φορτηγίδας να πληροφορήσει τις αρχές σχετικά με το φορτίο της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα