Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Άμφισσα
Με την κατάθεση του Ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη, συνεχίστηκε χθες στην Άμφισσα, η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του Κορκονέα η κατάθεση του ιατροδικαστή, με τον συνήγορο του κατηγορούμενου να αμφισβητεί την εγκυρότητα της αυτοψίας.
Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, ο κ. Λευκίδης κατέθεσε αναφερόμενος στο πόρισμα της έκθεσης που προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή που είχε διενεργήσει στον 15χρονο μαθητή.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα βλήθηκε από σφαίρα, που εποστρακίστηκε σε τσιμεντένια μπάλα στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, στα Εξάρχεια.
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, η βολίδα από την πρώτη στιγμή «έδειξε ότι έγινε εποστρακισμός και είχε φορά μέσα στο σώμα του θύματος από πάνω προς τα κάτω». Σύμφωνα με τα δεδομένα, που του τέθηκαν, ο ιατροδικαστής συμπέρανε ότι ο θύτης ήταν σε όρθια στάση και το χέρι, που κρατούσε το όπλο, ήταν σε απόσταση περίπου ενάμισι μέτρο από το έδαφος, είχε το θύμα απέναντί του, το οποίο ήταν ελαφρώς σκυμμένο, συμπέρασμα, που εξάγει από την φορά του βλήματος μέσα στο σώμα.
Σύμφωνα με τον κ. Λευκίδη, ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν σχεδόν ακαριαίος. Όπως είπε χαρακτηριστικά “μιλάμε για λίγα δευτερόλεπτα”. Ο ιατροδικαστής ήταν απόλυτος στο ότι υπήρξε εποστρακισμός της σφαίρας, αλλά τόνισε ότι αν η βολίδα δεν είχε ριχθεί προς το μέρος των συγκεντρωμένων παιδιών, δεν θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα.
Σε ερώτηση της προέδρου, ο κ. Λευκίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο η σφαίρα να κατέληξε στο σώμα του μαθητή ερχόμενη από ψηλά.
Κατά τη διάρκεια εξέτασής του από τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, ο κ. Λευκίδης τόνισε ότι η αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος, που διενεργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2008, έλαβε υπόψη της τα δεδομένα από αυτόπτες μάρτυρες και τα στοιχεία της βλητικής έκθεσης του Εργαστηρίου της Ασφάλειας.

Αμφισβήτησε την αυτοψία ο Α.Κούγιας
Τις ενστάσεις του για την εγκυρότητα της αυτοψίας, υπέβαλε ο συνήγορος του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού, Αλέξης Κούγιας, επισημαίνοντας ότι δεν κλήθηκε ούτε αυτός, ούτε ο πελάτης του, ούτε αυτόπτες μάρτυρες κατά τη διάρκεια της αυτοψίας.
“Έχετε δει αυτοψία να λείπει ο κατηγορούμενος;” ρώτησε τον κ. Λευκίδη ο Α. Κούγιας, με τον ιατροδικαστή να ρωτά το συνήγορο του Κορκονέα: “Γιατί δεν πήγατε;”. Ο κ. Κούγιας απάντησε: “Εμείς να πάμε στα Εξάρχεια; Να μας σκοτώσουν; Και τώρα ακόμα εγώ δεν πάω. Πέντε φρουρούς έχει το γραφείο μου”.
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κ. Κούγια, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μία ή δύο φορές στον αέρα, ενώ την ώρα που πήγε να βάλει το όπλο στη θήκη του εκπυρσοκρότησε. Μάλιστα, όπως ανέφερε στον κ. Λευκίδη, το γεγονός ότι και ο ίδιος στην έκθεσή του αναφέρει ότι η φορά του βλήματος ήταν από πάνω προς τα κάτω, τον έκανε να αναλάβει την υπόθεση.
“Εγώ ανέλαβα αυτή την υπόθεση, κ. Λευκίδη, όταν είδα την ανακριτική σας κατάθεση. Δεν θα πήγαινα να υπερασπιστώ τον δολοφόνο ενός παιδιού. Αναφέρετε σαφώς για πορεία από πάνω προς τα κάτω. Γιατί δεν ερευνήσατε τα γύρω μπαλκόνια, ώστε να δείτε μήπως η σφαίρα εποστρακίστηκε σε ψηλό σημείο και όχι στην μπάλα των πεζοδρόμων;”. Ο κ. Λευκίδης εξήγησε στο συνήγορο του κατηγορουμένου ότι το βλήμα παρουσίαζε αλλοιώσεις στην πλαϊνή του πλευρά και όχι στην επάνω, γεγονός που παρέπεμψε τις έρευνες στην αναζήτηση του σημείου εποστρακισμού σε χαμηλό σημείο.
Ο κ. Κούγιας ζήτησε να προσκομισθεί στη δίκη το επίμαχο βλήμα για να συνεχιστεί η εξέταση του ιατροδικαστή. Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημά του και η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα