Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
Ελεύθερος ο δεύτερος υπεύθυνος της “Ακρόπολις”

Ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προφυλάκιση ή μη, αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, ο δεύτερος από τους τρεις υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολις».
Ο κατηγορούμενος για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκλήθηκε ζημιά σε βάρος του Δημοσίου. Οι κατηγορίες αφορούν τη ζημιογόνα αγοραπωλησία δομημένου κρατικού ομολόγου, με τη μεσολάβηση της «Ακρόπολις», σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2007.
Μετά την απολογία, ο εφέτης ανακριτής είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας έκρινε πως πρέπει να προφυλακιστεί.
Τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, το οποίο ήδη καλείται να αποφανθεί και για τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του πρώτου εκ των υπευθύνων της εν λόγω χρηματιστηριακής. Αύριο έχει κληθεί σε απολογία ο τρίτος υπεύθυνος της «Ακρόπολις».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Ανάγκη για δράση του Νότου
ενάντια στους κερδοσκόπους
Λισαβόνα
Συντονισμό της δράσης των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου εναντίον των κερδοσκοπικών διαθέσεων των αγορών πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του χθες στη Λισαβόνα με τον επικεφαλής του «Πορτογαλικού Μπλόκου της Αριστεράς» Φρανσίσκο Λούσα.
«Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της Ευρώπης. Αντίθετα, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τις κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς να αλωνίζουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους. Και πρώτη ευκαιρία γι? αυτή την κατεύθυνση είναι ο συντονισμός της δράσης των εργαζόμενων των χωρών του Νότου, των χωρών εκείνων που βρίσκονται πρώτες στη λίστα να γίνουν πειραματόζωα στις άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών» συνέχισε.
«Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για έξοδο από την κρίση» ανέφερε ο Πορτογάλος Φρ. Λούσα, λέγοντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί που προκάλεσαν την κρίση προσπαθούν να μεταφέρουν τα βάρη στους πιο φτωχούς».
«Αυτές οι θυσίες δεν μπορούν να είναι αποδεκτές ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Πορτογαλία» συνέχισε, «αλλά ούτε και από ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να απαιτήσουμε από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την επιτήρηση και για την κατάρρευση των εθνικών οικονομιών αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας, να πληρώσουν τις ζημιές».
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα και με τον Εθνικό Συντονιστή της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, Κάγιο Λάρα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επερώτηση από βουλευτές της ΝΔ
Επίκαιρη επερώτηση με στόχο τη χάραξη «ολοκληρωμένης στρατηγικής» για τον νομό Έβρου θα καταθέσουν στη Βουλή βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ανακοίνωσαν έπειτα από επίσκεψή τους χθες στις περιοχές του νομού που πλήττονται από τις πλημμύρες.
Στον Έβρο βρέθηκαν, έπειτα από απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, οι βουλευτές Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χαλκίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Δημήτρης Σταμάτης συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του νομού Έβρου Αλέξανδρο Δεμερτζόπουλο. Τα στελέχη της ΝΔ συναντήθηκαν με τον νομάρχη Έβρου, τους δημάρχους της περιοχής και τοπικούς φορείς και ενημερώθηκαν για την έκταση των ζημιών και τις αναγκαίες δράσεις για την αποκατάσταση της περιοχής τους.
«Είναι πράγματι μία πολύ δύσκολη, ως προς τη διαχείρισή της, κατάσταση, που έχει να κάνει με την κλιμάκωση ενός οικολογικού καταρχήν μεγάλου προβλήματος, το οποίο όμως άμεσα θέτει σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων, περιουσίες και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική του νομού» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.
«Προϋπόθεση» για ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς συνέχισε «είναι η διεθνής συνεργασία, διότι τα φυσικά φαινόμενα δεν γνωρίζουν σύνορα». Οι βουλευτές ανέφεραν ότι χρειάζεται κοινό πρόγραμμα για τη διαχείριση των υδάτων και τη δημιουργία υποδομών «και σε διμερές επίπεδο με τη γειτονική Τουρκία, αλλά και σε τριμερές με τη Βουλγαρία».
Ο Δ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί στον πρόεδρο της ΝΔ να «ζητήσει άμεσα από τον πρωθυπουργό να κινηθούμε συντεταγμένα και με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο για τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής συνολικά για τον Νομό του Έβρου».
Επίσης, οι βουλευτές που βρέθηκαν στον Έβρο «αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση, κάτι που σημαίνει ότι θα συζητηθεί το συντομότερο, ώστε να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και τα κόμματα να πάρουν θέση επάνω σε αυτήν την πρόταση» συνέχισε ο Δ. Αβραμόπουλος, λέγοντας επίσης ότι θα ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να κληθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης για να συζητηθούν από κοντά τα προβλήματα της περιοχής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα