Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Επενδύστε Ευκαιρίες και Προοπτικές του Τουρισμού και Πράσινη Ανάπτυξη” και “Τουρισμός και Πράσινη Ανάπτυξη”, είναι οι ενότητες του 3ου Συνεδρίου Τourism and Property in Crete, που διοργανώνεται το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.
Οπως γράφτηκε στον αθηναϊκό Tύπο, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αντζελα Γκερέκου, ενώ θα παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Θανάσης Καρούντζος και η Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη.
***
Παγκόσμιοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες, με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τον προσεχή Ιούλιο.
Ναί, είναι αληθινή είδηση αφού ο χανιώτης Πρύτανης κ. Γιάννης Παλλήκαρης, εκτός από καθηγητής οφθαλμολογικής κλινικής είναι και ερευνητής και μεγάλος λάτρης της ιστιοπλοϊας.
Το 5ο, λοιπόν, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Πανεπιστημίων, θα διοργανωθεί από 5 έως 22 Ιουλίου 2010 στο Ηράκλειο, με διοργανωτές.
– Το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
– Το υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
– Την Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ).
? Ποιeς χώρες θα αντιπροσωπευθούν (σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών);
– Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Δανία, Ισπανία, Σιγκαπούρη και Γαλλία.
***
Πέρασε στα ψιλά των οικονομικών εφημερίδων της περασμένης εβδομάδας, με αρκετά στοιχεία και λεπτομέρειες γύρω από την εκποίηση της περιουσίας της Ο.Α.
Θα σας μεταφέρουμε την πρώτη παράγραφο από το άρθρο της Φανής Ζώη στη “Ναυτεμπορική” (8/2/10) για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και θα ακολουθήσει η δικιά μας τοποθέτηση.
“Εσοδα 200 εκατ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την πώληση είκοσι δύο αεροσκαφών της υπό εκκαθάριση από την “Εθνική Κεφαλαίου” Ολυμπιακής και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, όπως ακίνητα και αναλώσιμα υλικά”.
– Τι λέμε εμείς;
– Α. Τα υπό εκποίηση αεροσκάφη, η επίγεια εξυπηρέτηση, ο εξοπλισμός, τα ακίνητα σε Ελλάδα και το εξωτερικό αναφέρονται όλα, περιληπτικά.
Β. Δεν αναφέρεται το ακίνητο που ανήκει στην “Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε.”, βρίσκεται κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και φιλοξενεί την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Χειριστών Α/ΦΩΝ στα Χανιά.
Γ. Στα τέλη του Νοεμβρίου 2008 είχε ζητηθεί από την Εταιρική Βάση της Ο.Α. στα Σπάτα, τεχνική εταιρεία που θα αναλάμβανε το έργο λειτουργίας και συντήρησης αυτής της εγκατάστασης.
Δ. Εκποιήθηκε; Δόθηκε στη νέα εταιρεία; Προσφέρθηκε στην Υ.Π.Α.; Παραμένει “ορφανό” περιουσιακό στοιχείο για να πουληθεί σε παλιοσίδερα;
– Ποιά είναι η τύχη του;
***
Δεν δέχονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, “τη συγκατοίκηση” με το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καστελλίου. Και ζητούν από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, την ανεξάρτητη λειτουργία του ενός από το άλλο, όπως προβλεπόταν σχετικά από την αρχική μελέτη του αρμόδιου υπουργείου.
– Κοντολογίς, τι θέλουν;
– “Να μην γίνουν ξανά τα ίδια λάθη και οι ίδιες παραλείψεις, που ίσως θέσουν σε κίνδυνο μια τεράστια επένδυση για την Κρήτη”.
– Τι υπονοούν, οι φίλτατοι της ανατολικής Κρήτης, αυτονόητο!
– Ξεκάθαρες δουλειές θέλουν και σ? αυτό το έργο.
– Το μεγαλύτερο της Ελλάδας, για τα τελευταία χρόνια.
– Οχι, εκεί δεν παίζουν.
***
Γνωρίζετε ότι ο αριθμός των σπιτιών που μεταβιβάστηκαν, το 2009, δεν υπερέβησαν τις 90.000, έναντι των 313.000 πράξεων που πραγματοποιήθηκαν το 2008;
Και εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 70% των πωλήσεων μέσα στο 2009 αφορούσαν παλιές κατοικίες, γεγονός που σημαίνει ότι μεταβιβάστηκαν μόλις 25.000 νεόδμητα σπίτια, από τα περίπου 150.000 οικιστικά ακίνητα που αποτελούν σήμερα το απόθεμα των κατασκευαστών, σύμφωνα με το ένθετο BUSINESS & REAL ESTATE της “Ναυτεμπορικής”.

Συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών φορέων είχε την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου ?10, στη Ρόδο στο πλαίσιο επίσκεψης του στο νησί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
Τι τους είπε;
– “Θα τεθεί τέρμα στη ρουσφετολογική χρηματοδότηση έργων” και στο εξής θα χρηματοδοτούνται έργα κατόπιν ιεράρχησης τους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπουργείο.
– Καλώς να ορίσει εδώ στα Χανιά, ο κ. υπουργός για να γνωρίσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και εδώ στα Χανιά.
– Πότε θα μας επισκεφθεί;

Αντιαισθητικά σημεία
στις στάσεις λεωφορείων
στο κέντρο της πόλης μας;

– Θυμάστε τη σελίδα της περασμένης Πέμπτης;
– Είχαμε ασχοληθεί με όσα συμβαίνουν (και μας ντροπιάζουν σε Ελληνες και ξένους επισκέπτες) στην Εθνική Τράπεζα, το βορεινό της πεζοδρόμιο, που χρησιμοποιείται από το Αστικό Λεωφορείο και τις στάσεις αφιξοαναχωρήσεων, μαζί με τα εκδοτήρια – κιόσκια για τα εισιτήρια.
– Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η “αντίθετη” στάση. Απέναντι, μπροστά στη νότια πλευρά της Δημοτικής Αγοράς. Και αυτό το σημείο είναι αντιαισθητικό και “γκρούβει” ένα κομμάτι από το τείχος, αλλά και την πρόσοψη της Αγοράς.

– Βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο που φιλοξενεί πινακίδες του Δήμου για αφίσες διαφημιστικές, αλλά και ειδικούς πίνακες αναφοράς κοινωνικών υποχρεώσεων και αναγγελία πολιτιστικών εκδηλώσεων ή τα έργα των αιθουσών κινηματογράφου.

– Σε αυτή τη φωτογραφία ο εκλεκτός “ΔΙΑ.ΒΑ.της”, πέραν από τους περιπάτους εντός και εκτός της πόλης, ξεφεύγει κάποιες μέρες, ταξιδεύοντας, σε προορισμούς εξωτικούς, λαμπερούς πολυτελέστατους (προσιτούς, όμως για τον καθένα), όπως το Ντουμπάι που επισκέφθηκε πριν ένα μήνα.
– Και μας έφερε έναν από τους πολλούς σταθμούς – στάσεις της περιοχής. Που δουλεύει με αυτοματισμούς, οι οποίοι για να χρησιμοποιηθούν εδώ πρέπει να περάσουν 30 με 40 χρόνια και να δούμε.
– Αν γυρίσετε, όμως το χρόνο αυτόν πίσω, τότε θα συνειδητοποιήσουμε όλοι, που βρισκόμαστε σήμερα.

ΑGENDA
Eκδηλώσεων
για αγρότες

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
? 19-22: ATHENS FRUIT EXPO 2010, σημείο συνάντησης του αγροδιατροφικού τομέα, στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ, 12ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας.
? 23-25: 5η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας στη Λάρισα, με διοργανωτή το ΓΕΩΤΕΕ και θέμα: “Φυτοπροστασία – Ποιότητα – Ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων”.
? 24-25: Εκθεση τροφίμων – ποτών και Επιχειρηματικό Forum στο Βουκουρέστι, από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, πληρ. 2310 535333, email: ny@seve.gr

ΜΑΡΤΙΟΣ
? 3-7 Project LTD, διοργανωτής της Διεθνούς Εκθεσης “Climatherm 2010”, στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού.
? 5-8: 6η Διεθνής Εκθεση Αρτοποιϊας – Ζαχαροπλαστικής “ARTOZYMA 2010”, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
? 12-14: 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στο Εκθεσιακό του ΟΛΠ στον Πειραιά, υπό την διοργάνωση του Ελληνικού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΜΑΙΟΣ
? 8-16: 2η Πανελλήνια Εκθεση Γεωργοκτηνοτροφικών, Πτηνοτροφικών Προϊόντων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού “Zootechnica Epirus 2010”, στο Εκθεσιακό “Λιμνοπούλα” στα Ιωάννινα. Πληρ. στο τηλ.: 26510 37114.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα