Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ 1ο DAN
Εντεκα νέες μαύρες ζώνες για Κερίτη και Αγρίμια

Με μεγάλη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εξεταστικής περιόδου των προχωρημένων μαθητών των χανιώτικων συλλόγων που ασχολούνται εδώ και περίπου 5 έως 6 χρόνια με το μαχητικό άθλημα ζίου ζίτσου για το βαθμό της μαύρης ζώνης 1ο dan.
Το επίπεδο των εξετάσεων ορίστηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις και την επίβλεψη της εξεταστικής επιτροπής της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ, της επίσημης Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου στην Ελλάδα, η οποία αποτελούνταν από το Κο Κανακαράκη Παναγιώτη 5ο dan ju-jitsu ΕΦΕΟΖ-Ζ & υπεύθυνο περιφέρειας Κρήτης, το προπονητή του Α.Σ. Ηρακλείου στου οποιου τις εγκαταστάσεις έγιναν και οι εξετάσεις από τον Βουλγαρίδη Θανάση. Επίσεις ήταν παρών ο Μπιτσαξής Δημήτριος προπονητής του συλλόγου «Κουρήτες», ο Γαραντωνάκης Μιχάλης προπονητής των συλλόγων Σ.Μ.Τ. Καβρός Γεωργιούπολης και Σ.Μ.Τ. Καβρός Χανίων, ο προπονητής της Α.Π.Τ. Αρωτηρίου Γεωργουσάκης Γεώργιος , ο Μαρινάκης Δημήτριος προπονητής των συλλόγων Κερίτης Χανίων & Αγρίμια Κισάμου καθώς και ο προπονητής του «Πολυδεύκη Βουκολιών» Πετρουλάκης Γιώργος.
Στις εξετασεις πάρων ήταν ο πρόεδρος της ΕΦΕΟΖ-Ζ Πουλικίδης Ανέστης και η αντιπρόεδρος Δήμητρα Γλαρίτη.
Οι μαθητές που αίσια έφτασαν μετά από γραπτές και πρακτικές δοκιμασίες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του επιπέδου μαύρης ζώνης 1ο DAN από τα σωματεία Κερίτης και Αγρίμια του προπονητή Δ. Μαρινάκη, είναι οι εξής (φωτ.):
Μπαριωτάκη Ανέτα, Σφακιανάκη Κορίνα, Σφακιανάκης Γρηγόρης, Τζαγκαράκη Σοφία, Τζαγκαράκη Μαρία, Βερυκάκης Αντώνης, Τσουρουπάκης Μανόλης, Κουκουράκη Νικολέτα, Πετρουλάκης Θανάσης, Ιερόπουλος Σάββας, Κακουλίδης Σέργιος
Δήλωση Δ. Μαρινάκη: “Θεμιτό είναι να επισημάνουμε ότι η πορεία των εκπαιδευόμενων ήταν επίμονη και σταθερά ανοδική, αυτό ήταν απόρροια προσωπικής προσπάθειας με την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση του Προπονητή τους, με τον οποίο μαθητεύουν ήδη αρκετά χρόνια . Οι εντατικές προπονήσεις, η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, οι συνεχόμενες εμπειρίες σε αγώνες ήταν λίγοι από τους παράγοντες που συντέλεσαν να αναπτυχθεί το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης αλλά και της τεχνικής τους κατάρτισης και από σήμερα να έχουν την τιμή να θεωρούνται μέλη της κορυφαίας ομάδας των Συλλόγων τους.
Αν και επιτεύχθηκε ένας ακόμα αυτοσκοπός αυτών των μαθητών, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι δεν αρκεί να φτάσεις εδώ, πρέπει να παραμείνεις άξιος να σταθείς, και να παραμείνεις στο επίπεδο αυτό για να μπορείς να υποστηρίζεις την το επίπεδο αυτό της μαύρης ζώνης που με τόσο κόπο αποκτάς. Η πραγματική γνώση και αγάπη για τις μαχητικές τέχνες και τα δώρα που μπορείς να αποκομίσεις με την ενασχόληση σου ξεκινάνε από το στάδιο αυτό. Έχοντας πλέον τις βάσεις και την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση, σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις και να εκπαιδευτείς σε τεχνικές προχωρημένου επιπέδου με δυνατότητες εξέλιξης ως αθλητής ακολουθώντας τον δρόμο του πρωταθλητισμού, χωρίς να παραβλέπεται η δυνατότητα της απλής συνέχισης ενασχόλησης με το άθλημα, το οποίο τόσα οφέλη μέσα από τις αρχές που το διέπουν έχει, όταν το υιοθετείς ως στάση και τρόπο ζωής”.

ΣΥΓΧΡ. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Προετοιμασία με την εθνική
γυναικών η Αν. Μαλεκάκη
Σε καμπ προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης γυναικών και νεανίδων μετέχει η αθλήτρια του ΝΟΧ, Αναστασία Μαλεκάκη. Το κάμπ άρχισε χθες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (κλειστό καταδυτήριο) και ολοκληρώνεται στις 3 Μαρτίου, ενώ παίρνουν μέρος ακόμη 15 κορίτσια.

Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ
Το Σάββατο η ετήσια γιορτή
Την καθιερωμένη γιορτή του διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αρχίζει στις 6.30μμ και περιλαμβάνει την κοπή πίτας, βραβεύσεις αθλητών-τριων που διακρίθηκαν πέρυσι, αλλά και ειδικές βραβεύσεις (παραγόντων, χορηγών, κ.α.).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα