Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Προμήθειες 2,5 δισ. ευρώ για το ΕΣΥ

Αθήνα
Περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενέκριναν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας για τις προμήθειες του ΕΣΥ και άλλων φορέων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το 2010. Το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου και αφορά σε αγορές υλικών και υπηρεσιών. Περίπου το 50% από συνολικό κονδύλι των 2,5 δισ. ευρώ (πάνω από 977 εκατομμύρια) θα δαπανηθεί μέσα στο 2010 σε υγειονομικό υλικό. Διάφορες υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη και άλλες, αναμένεται να κοστίσουν περισσότερα από 330 εκατομμύρια ευρώ. Στις ακριβές αγορές του ΕΣΥ περιλαμβανονται και τα αντιδραστήρια -ειδικά υγρά που χρησιμοποιούν τα εργαστήρια για τις μικροβιολογικές, βιοχημικές και άλλες αναλύσεις- ενώ για την αγορά κάθε είδους ορθοπεδικών υλικών έχουν εγκριθεί για τη φετινή χρονιά περίπου 245 εκατομμύρια. Στο σχετικό πίνακα του ΦΕΚ υπάρχει και μια κατηγορία με την ονομασία «Λοιπά Υλικά» -χωρίς να διευκρίνιζονται τα είδη που περιλαμβάνει- για τα οποία το εγκεκριμένο κονδύλι ξεπερνά τα 348 εκατομμύρια ευρώ. Όπως σημειώνεται, «για την εκτέλεση του Προγράμματος Προμηθειών εξουσιοδοτούνται οι φορείς του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα του νόμου 3580/2007». Πρόκειται για τον νόμο που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την αλλαγή του συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Συνάντηση Παπανδρέου
με τον Αντώνη Σαμαρά

Αθήνα
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, θα έχει σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η συνάντηση ζητείται με αφορμή τα θέματα της οικονομίας και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η πρόθεση της κυβέρνησης να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα της οικονομίας και των στατιστικών στοιχείων.
Στο αίτημα του κ. Σαμαρά γινόταν λόγος για την «κρισιμότητα των περιστάσεων» και γι? αυτό ζητήθηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Μόσχα.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με τον κ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.