Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΚΟΡΑΡΕ ΜΕ ΤΟ …ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ, ΓΚΟΛ-“ΜΑΓΕΙΑ” ΑΠΟ ΠΑΓΚΑΛΟ

Δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα -τουλάχιστον μέχρι να πετύχει το δεύτερο γκολ- ο Πλατανιάς επικράτησε εύκολα 2-0 του ουραγού Χαϊδαρίου νικώντας παράλληλα τις σημαντικές του απουσίες και περισσότερο από τη νίκη κρατάει το πρώτο γκολ στην παρθενική εμφάνιση του Παραστατίδη και το εκπληκτικό τέρμα με ανάποδο ψαλίδι του Πάγκαλου. Γιατί ο αντίπαλός του δεν προσφερόταν παρά μόνο για μία δυνατή προπόνηση.
Αλλωστε τα νούμερα μιλάνε μόνα τους για την αθηναϊκή ομάδα. Μετράει 12 σερί ήττες έχοντας να πάρει βαθμό από τις 11 Νοεμβρίου (1-1 με τον …Βύζαντα), έχει να σκοράρει 9 αγωνιστικές (από τις 29 Νοεμβρίου στο 2-4 με την Ζάκυνθο) και γενικά πρόκειται για μία νεανική ομάδα που προσπάθησε με δύναμη να κρατήσει χαμηλά το σκορ. Δυστυχώς από ένα τέτοιο δυνατό μαρκάρισμα τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε στο 70′ ο Μπόλος κάτι που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους χανιώτες. Οι ακτινογραφίες έδειξαν σπάσιμο κνήμης και περόνης κάτι που σημαίνει ότι μετά τον Πότσι ένας ακόμα μέσος των “ερυθρολεύκων” έχασε την χρονιά. Επίσης τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκά και πάλι καλά που νίκησε η Χερσόνησος στις καθυστερήσεις την Κόρινθο. Ετσι ο Πλατανιάς ξεπέρασε την τελευταία και έφθασε στην 10η θέση τον Παναργειακό αλλά οι συνεχιζόμενες επιτυχίες Σαρωνικού και ΠΟΑ άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Επιστρέφοντας στον αγώνα των Περιβολίων οι “ερυθρόλευκοι” στο α’ μέρος με κινητήριους μοχλούς τους Τσίρκοβιτς και Χριστουλάκη (ο τελευταίος στην πρώτη του συμμετοχή σε εντός έδρας παιχνίδι) κατάφεραν να προηγηθούν αρκετά νωρίς μετά από σουτ του Παραστατίδη στο 15′ μετά από ενέργεια του Μιρτσέτα και με τις κόντρες να ευνοούν τον επιθετικό στην πρώτη του εμφάνιση.
Νωρίτερα στο 8′ από σουτ του Χριστουλάκη χάθηκε ευκαιρία για να ανοίξει νωρίτερα το σκορ ενώ στο 23′ ο Μπόλος αστόχησε στο σουτ που έκανε. Στο 26′ σε ατομική ενέργεια του Πάγκαλου ο Μώτος απέκρουσε, δύο λεπτά αργότερα ξανά ο 21χρονος τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων μπλόκαρε το σουτ του Μιρτσέτα ενώ επενέβη σωτήρια και στο 44′ σε σουτ του Πάγκαλου. Για το Χαϊδάρι μονάχα ο Περιστέρης στο 7′ πλησίασε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή αλλά ο Γκολέμης μπλόκαρε σε ετοιμότητα το σουτ.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα ακόμα γρήγορο γκολ για να διώξουν το άγχος του εύθραυστου 1-0 κάτι που πέτυχαν. Αφού στο 48′ από φάουλ του Μιρτσέτα ο Ρεπετσάς έπιασε καρφωτή κεφαλιά για να διώξει σχεδόν εξ’ επαφής ο Μώτος σε κόρνερ σημειώθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα ένα από τα πιο ωραία φετινά τέρματα στην κατηγορία.
Ο Μιρτσέτα εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα μετά από κόντρες πήρε ύψος περίπου στην μικρή περιοχή για να έρθει ο Πάγκαλος με πλάτη στο τέρμα να την στείλει με ανάποδο ψαλίδι για δεύτερη φορά στα δίχτυα. Το γκολ αυτό -σε συνδιασμό και με τον τραυματισμό του Μπόλου στο 70′- είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα και να γίνουν ελάχιστες άξιες λόγου ενέργειες μεχρι το τελευταίο σφύριγμα. Στο 74′ ο Χαρατσής είχε σουτ άουτ ενώ στο 89′ ο Τζώρτζης πλησίασε πολύ κοντά στο 2-1 αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκολέμη αφήνοντας το Χαϊδάρι να μην έχει σκοράρει για 836 λεπτά!
Με λάθη η διαιτησία του ηρακλειώτη Ζαχαριουδάκη.
* Κόπηκαν 183 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 1518 ευρώ.
* Ο Πότσι είναι από την Παρασκευή πατέρας μίας υγιέστατης κορούλας την οποία έφερε στον κόσμο η σύζυγός του. Οι συμπαίκτες, το προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση του Πλατανιά εύχονται στον αργεντινό να του ζήσει και να τη δει να μεγαλώνει όπως επιθυμεί. Μάλιστα και τα δύο γκολ την Κυριακή οι συμπαίκτες του τα αφιέρωσαν στο ευτυχές γεγονός αυτό.
* Η ΠΑΕ Πλατανιά ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την Κρητική ναυτιλιακή εταιρεία ANEK Lines, την οποία και ευχαριστεί θερμά για τη στήριξή της. “Η χορηγία της στην ομάδα αποδεικνύει ότι η ΑΝΕΚ είναι ενεργός υποστηρικτής του χανιώτικου αθλητισμού και το γεγονός αυτό μόνο ευχάριστες εντυπώσεις δημιουργεί” σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.
Δηλώσεις προπονητών:
Τσίρκοβιτς Μίκι: Συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτή την “επαγγελματική” νίκη που πέτυχαν. Βέβαια σε θέαμα δεν προσφέραμε αυτό που θέλαμε όμως χρειαζόμασταν οπωσδήποτε τους 3 βαθμούς και τους πήραμε εύκολα ενώ είχαμε και σημαντικές απουσίες. Χάρηκα για το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν οι παίκτες μου με το να αφιερώσουν τα γκολ στον Πότσι για την κόρη που απέκτησε. Επίσης το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν μας βοήθησε παρότι ο Νίκος (σ.σ. Κατσιγιαννάκης) κάνει ότι μπορεί. Δυστυχώς χάσαμε και τον Μπόλο ενώ τώρα στο επόμενο παιχνίδι στην Ζάκυνθο παρότι είναι μία δύσκολη έδρα θεωρώ ότι ο Πλατανιάς μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.
Πυρένης Αγγελος: Δίκαιη η νίκη του Πλατανιά. Στοχεύουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα για του χρόνου και γι’αυτό παίζουμε με 8 και 10 μικρούς που πιστεύω να εμφανιστούν καλύτεροι στην συνέχεια. Νομίζω ότι αξίζαμε ένα γκολ το οποίο το ψάχνουμε τις τελευταίες αγωνιστικές.
ΟΙ?ΑΛΛΟΙ?ΑΓΩΝΕΣ
Ατσαλένιος – Παναχαϊκή 1-0 (43′ Συσκάκης). Η ήττα οδήγησε στην παραίτηση του προπονητή των φιλοξενουμένων Σπανού που όμως δεν έγινε δεκτή.
Χερσόνησος – Κόρινθος 2-1 (8′ Κίτσας, 93′ Τζανετής – 34′ Πατσιαβούρας)
Αγία Παρασκευή – Βύζας Μεγ. 1-0 (73′ πεν. Ιορδανίδης)
ΠΑΟ Ρουφ – Παναιγιάλειος 2-0 (20′ Μαστραντώνης, 33′ φάουλ Βλαστέλης)
Ασπρόπυργος – Αίας Σαλαμ. 2-0 (8′ Μπραντάνι, 93′ Σταχόβιακ) 
Παναργειακός – Σαρωνικός 1-3 (70′ Παπαγεωργίου – 23′ Κοκόλης, 53′ Ντούκα, 90′ πεν. Ντε Μπαρτόλο) 
Κεραυνός Κερ. – Ζάκυνθος 2-2 (33′ πεν. Γεωργίου, 66′ Μπάτρης – 54′ Λιβέρης, 80′ φάουλ Θανόπουλος) 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα