Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Μετά τη Μέρκελ και η γερμανική κοινή γνώμη φαίνεται να μην “ενθουσιάζεται” με την προοπτική στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Την αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν χρειαστεί, και την άρνηση παραχώρησης οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ζητούν οι Γερμανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag”.
Συγκεκριμένα το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποβληθεί από την νομισματική ένωση αν κριθεί απαραίτητο, και το 67% τάχθηκε ενάντια στην προσφορά οικονομικής βοήθειας προς τους Έλληνες, από τη Γερμανία ή άλλες χώρες μέλη της ΕΕ    
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Γερμανία σημείωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά, ενώ το τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε στασιμότητα στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.
Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ, προειδοποίησε τη Γερμανία ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα.
“Τα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας δεν βρίσκονται σε βιώσιμο δρόμο”, είπε ο Ρόγκοφ στη “Welt am Sonntag”. “Θα έλθει μια ημέρα που η Γερμανία θα έχει το δικό της ελληνικό πρόβλημα… δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο στην Ελλάδα, αλλά θα είναι οδυνηρό”, πρόσθεσε.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας προβλέπεται να φτάσει το 5,5% του ΑΕΠ το 2010 και η κυρία Μέρκελ έχει υποσχεθεί να το σταθεροποιήσει μόλις το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση.
Ο Ρόγκοφ πάντως θεωρεί ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη. “Όσο η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, πρέπει να βοηθήσει”, ανέφερε.    


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα