Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BRAZILIAN JIU JITSU

Σημαντικές διακρίσεις για μια ακόμα χρονιά πέτυχαν οι Χανιώτες αθλητές στο 7° Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BJJ που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία (IBJJF) στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισσαβόνα.
Η καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης και όχι μόνο ήρθαν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την Ευρωπαϊκή διάκριση, στο 3° κορυφαίο Πρωτάθλημα jiu jitsu στον κόσμο μετά το Παγκόσμιο και το Παναμερικανικό.
Περίπου 1500 αθλητές για τέσσερις μέρες (από 28 έως και 31 Ιανουαρίου) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την νίκη στην κορυφαία μαχητική τέχνη αυτοάμυνας στον κόσμο. Από την ακαδημία BJJ Χανίων με δάσκαλο τον Αντώνη Καπαδουκάκη (Black Belt under Rodrigo Medeiros) συμμετείχαν 6 αθλητές της οργάνωσης BJJ Revolution Team (φωτ. κορυφή)
Οι Χανιώτες αθλητές έκαναν πολλή καλή εμφάνιση και κάποιοι έφτασαν κοντά στα μετάλλια ενώ ο συναγωνισμός, το επίπεδο και ο αριθμός των αγωνιζομένων ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.
Στην κατηγορία White Belts Adults, Middle, ο Μαυριδάκης Σταύρος αποκλείστηκε με μικρή διαφορά στα σημεία από τον τελικά πρωταθλητή της κατηγορίας του. Ο Θεοχαρόπουλος Λουκάς στην κατηγορία White Belts Master, Ultra Heavy, σε ένα πολύ δυνατό αγώνα, έχασε στα σημεία από τον 2° αθλητή της κατηγορίας του. Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Μπικάκης Νίκος (White Belts Adults, Ultra Heavy). Σε ένα ισόπαλο βαθμολογικά αγώνα έχασε με ένα avantaz στον προημιτελικό από τον 2° νικητή της κατηγορίας του. Την ίδια θέση πήρε και ο Μπικάκης Μανώλης, αλλά στην κατηγορία Blue Belts Adults, Ultra Heavy, έχασε στον προημιτελικό από τον 2° νικητή της κατηγορίας του. Ο Μπικάκης Μανώλης αγωνίστηκε επίσης στα National Team Blue Belts όπου έφτασε στην 4η θέση αποκλείοντας μάλιστα και τους αθλητές της διοργανώτριας Πορτογαλίας.
Μετάλλια κατέκτησαν ο Κουτσουράκης Χρήστος (αριστερά στη φωτ.), 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στην κατηγορία Βlue Belts Senior, Medium Heavy και ο Καπαδουκάκης Αντώνης (δεξιά στη φωτ.), 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) στην κατηγορία Black Belts Senior, Middle, το πρώτο μετάλλιο με τον βαθμό της Μαύρης Ζώνης στο Brazilian Jiu Jitsu που παίρνει Έλληνας αθλητής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Στους αγώνες αυτούς, συμμετείχαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου Jiu Jitsu όπως οι Gustavo Campos, Fabio Gurgel, Tarsis Humpreys, Rafael Mendes, Welligtin Dias, Lucas Lepri, Michael Langi και άλλοι. Για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η ομάδα του Rodrigo Medeiros BJJ Revolution Team μπήκε στην κατάταξη των ομάδων και πήρε την 3η θέση στην κατηγορία Master και Senior δείχνοντας έτσι ότι είναι μία από τις ισχυρές ομάδες Jiu Jitsu στον κόσμο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα