Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άλλες ειδήσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
“Μονόδρομος” το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αθήνα
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα φορολογικά μέτρακαι την εισοδηματική πολιτική.
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου.
Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και προχθές υπό τον Θ. Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: 
«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική, οι ριζικές τομές στον αγροτικό τομέα, αλλά και η γενικότερη λειτουργία του κράτους, αποτελούν πλέον μονόδρομο, για μια Ελλάδα της προόδου και της ανάπτυξης που θα αφήσει πίσω της οριστικά, όχι μόνο τη σημερινή κρίση, αλλά και τις χρόνιες αιτίες, τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες που την έθρεψαν και τη διόγκωσαν».
Ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει για ομαδικά συμφέροντα και διεκδικήσεις. «Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές προέχει το δημόσιο συμφέρον».

Κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα

Αθήνα
Με 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο απαντά η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική.
Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού, ώστε να καταστεί πιο δίκαιο.
Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα προειδοποιεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν τα νομοσχέδια για τη φορολογική και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρά.
Ειδικότερα στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν:
– Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε Δήμους και Νομαρχίες.
– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.
– Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απεργούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.
– Ματαίωση όλων των πτήσεων, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Η ματαίωση των πτήσεων θα προκαλέσει αλλαγές στις ώρες αναχώρησης σε ορισμένες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air.
Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματισθεί για τις 10.30 στην πλ. Κλαυθμώνος.
Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στην πλ. Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.
Η ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα πραγματοποιήσει και άλλη απεργία στις αρχές Μαρτίου ή θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ:
“Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης
παράνομων μεταναστών”
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα γίνει μαγνήτης περισσότερων παράνομων μεταναστών με το νόμο για την ιθαγένεια εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Συμπλήρωσε πως η χορήγηση ιθαγένειας σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, ενδέχεται να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης και ξενοφοβίας. Μολονότι αναγνώρισε πως το τελικό νομοσχέδιο είναι βελτιωμένο, σχολίασε πως πρέπει να γίνουν περισσότερες αλλαγές. Συγκεκριμένα, πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να αποκτούν το δικαίωμα της ιθαγένειας στην ενηλικίωσή τους, υπό δύο προϋποθέσεις: την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και την εγκατάλειψη της ιθαγένειας των γονιών τους.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:
“Δημοψήφισμα
για την ιθαγένεια”
Αθήνα
Το αίτημά του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα της ιθαγένειας επανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Προς επίρρωσιν του αιτήματός του παρέπεμψε στις εκατοντάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Ακολούθως, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην παράνομη μετανάστευση (το νομοσχέδιο αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες), λέγοντας πως αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Είμαστε η πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών, με το νόμο αυτό γινόμαστε οι πιο μαλακοί» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
Αιχμές κατά κυβέρνησης,
Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
Αθήνα
Τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου, ενός μεγάλου κοινωνικού συνασπισμού που θα φέρει τη στροφή στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής προτείνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα στη Βουλή με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «σημαντική υποχώρηση της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα, υποχώρηση που συνιστά αντάλλαγμα απέναντι στους κύριους Σαμαρά και Καρατζαφέρη, προκειμένου να στηριχτεί η κυβέρνηση στη νεοφιλελεύθερη οικονομική της πολιτική». Κατηγόρησε μάλιστα τον ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό του, Γ. Καρατζαφέρη για καλλιέργεια φοβικού μετώπου, από το οποίο -όπως είπε- «σύρεται ο κ. Σαμαράς και συνηγορούν τμήματα του κυβερνώντος κόμματος και της Εκκλησίας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
“Όχι” στο νομοσχέδιο

Αθήνα
“Όχι» στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας κατά την ομιλία της στη Βουλή ότι δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα σχέδιο νόμου χειρότερο από το ούτως ή άλλως προβληματικό προηγούμενο νομοθέτημα και επισημαίνοντας ότι ίσως η κυβέρνηση κάνει παραχωρήσεις στη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, σε αντάλλαγμα της συναίνεσης που έδειξαν για τα «μέτρα κατά των εργαζομένων και υπέρ της διεξόδου από την κρίση».
Όπως είπε, το ΚΚΕ θα καταθέσει μια σειρά συγκεκριμένων θέσεων, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και ζήτησε να νομιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που ζει στην Ελλάδα, ένα άλλο μέρος να πάρει πολιτικό άσυλο και σε ένα τρίτο μέρος να του χορηγηθούν τα χαρτιά που απαιτούνται για να φύγουν και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν -χωρίς να ληφθούν υπόψη το Δουβλίνο και η Σέγκεν- και αφού, όπως είπε, δημιουργηθούν όλοι οι χώροι φιλοξενίας.
Η κα Παπαρήγα δήλωσε επίσης την πλήρη διαφωνία του ΚΚΕ και από «τον εθνικισμό που ανέπτυξε η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, έναν άκρως επικίνδυνο εθνικισμό με προεκτάσεις που δεν θέλουμε να τις φανταστούμε», αλλά και με τον κοσμοπολιτισμό «ο οποίος εμφανίζεται και από αριστερές δυνάμεις», ο οποίος -όπως είπε- θέλει να καταργήσει το εθνικό πεδίο πάλης, την εθνική ταυτότητα και την πραγματικά διεθνιστική -που δεν αναιρεί την εθνική ταυτότητα- στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητας και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες».

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Επισκέψεις Νίμιτς
σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ

Αθήνα
Επισκέψεις σε Αθήνα και Σκόπια προγραμματίζει ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού, «ο πρέσβης κ. Νίμιτς εργάζεται για την εξεύρεση αμοιβαίου ικανοποιητικού χρόνου να επισκεφθεί την περιοχή, ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις και από τις δυο κυβερνήσεις. Όταν οι ημερομηνίες διευθετηθούν, αυτές θα ανακοινωθούν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα