Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Καλέσματα στην αυριανή απεργία εξέδωσαν χθες κόμματα, συνδικάτα και πολιτικοί – κοινωνικοί φορείς των Χανίων. Η απεργία θα είναι 24ωρη ενώ στη διάρκειά της θα γίνουν στα Χανιά δύο συγκεντρώσεις. Τη μία οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγοράς, την άλλη το ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων).
Ολοι αντιδρούν στην  κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό και την -επικείμενη- εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Η ΑΔΕΔΥ
Σε ανακοίνωσή του το νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Χανίων καλεί σε καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11.00 το πρωϊ.
“Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά μας δικαιώματα. Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία και η αντίδραση των εργαζομένων θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, υποχρέωση και των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τις επόμενες γενιές, με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:
Διεκδικούμε προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών μας.
Όχι στη μείωση των αποδοχών
Όχι στην υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
Όχι στην υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, στη μείωση των συντάξεων και την άυξηση των ορίων ηλικίας
Απεργούμε για την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλειας.
Όχι στην αλλαγή του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και την εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Χανίων κατά την διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Χανίων κ. Σοφία Ζεκάκη, “συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που έχει προγραμματιστεί για αύριο. Αυτή την περίοδο τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται επίθεση. Η απεργιακές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και κατά Ομοσπονδίες το επόμενο χρονικό διάστημα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου αλλά και κάθε τομέα να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση της Τετάρτης στις 11 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς”.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επίσης στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου οι εργαζομένοι στο Νοσοκομείο Χανίων διεκδικούν:
Αύξηση των δαπανών για την υγεία
Διασφάλιση των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
Ένταξη άμεσα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων
Καταβολή των 176 ευρώ σε 4 δόσεις”.
Η ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Την συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ανακοίνωσε η Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
“Οι 80.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – από τους χαμηλότερα αμειβόμενους Δ.Υ. θα βιώσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πάγωμα των μισθών τους ή και πιθανή μείωση αν περικοπούν κατά 10% τα επιδόματα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών “αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ που τάσσεται κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση αλλά και στον περιορισμό των προσλήψεων των αναπληρωτών.
Η Δ.ΑΚ.Ε
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ κάνει και η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε..
Σε ανακοίνωση της αναφέρει: “Με την συμμετοχή μας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας:
Στη μείωση των κονδυλίων για την παιδεία κατά 10%.
Στη μείωση κατά 10% των επιδομάτων
Στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών.
Στη μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών και κατά 70% των προσλήψεων αναπληρωτών
Στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών.
Στην υποχρηματοδότηση της ασφάλισης και της περίθαλψης”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση 11:00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του: ” Η εργατική τάξη, οι αγρότες οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η διανόηση πρέπει μαζικά να αντιδράσουν διαμορφώνοντας ένα κοινό μέτωπο.”
Εν τω μεταξύ, συζητήσεις με τους εργαζόμενους σχετικά με τα μέτρα που εξαγγέλλονται εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και του κόσμου της εργασίας συνολικότερα, εν όψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ αύριο, πραγματοποίησε κλιμάκιο μελών του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τη Δευτέρα τη Νομαρχία Χανίων, τα Δικαστήρια και την Περιφέρεια.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οι εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχιστούν και σήμερα, με επισκέψεις στη Διεύθυνση Γεωργίας και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Σε συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί με προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Χανίων στις 10.30 το πρωί καλεί η Ταξική Πορεία Χανίων.
Σε ανακοίνωση αναφέρει:
Ζητούμε πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προυποθέσεις.
ΤΟ ΝΑΡ
Η κλιμάκωση της επίθεσης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-κεφαλαίου απαιτεί συνολική  αντιπαράθεση και ρήξη επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕΥΜΑ – Οργάνωση Χανίων και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο Παπαδόπετρου.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση
στην πλατεία 1866
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Νέων Καταστημάτων καλεί το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα εξής αιτήματα:
Να πληρώσουν τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να φορολογηθούν τα κέρδη τους με 45%, τέρμα στις φοροαπαλλαγές και στα προνόμιά τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι σ΄όλους τους χώρους δουλειάς να μπούμε μπροστά, να οικοδομήσουμε την ενότητά μας με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και τον ίδιο δρόμο.
Για να κατακτήσουμε σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.
Συμμετέχουμε μαχητικά – μαζικά – αποφασιστικά στην αυριανή απεργία.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ αποφάσισε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου τους. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ζητούν: Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν για όλους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας .
35ωρο – 7ωρο – 5θήμερο για όλους τους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Να καταργηθούν τα stage σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άμεση μονιμοποίηση όσων εργάζονταν στα προγράμματα αυτά.
Άμεση καταβολή μισθών, ημερομισθίων για χιλιάδες εργαζόμενους που οι εργοδότες τους έχουν απλήρωτους.
Η ΠΑΣΥ
Να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία με συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Νεών Καταστημάτων καλεί τους αγρότες, τους εργάτες και τους επαγγελματοβιοτέχνες η Παναγροτική Συσπείρωση.
Σε ανακοίνωση της αναφέρεται:
“Τα μπλόκα του αγώνα της μαχόμενης αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά με μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, στη Νομαρχία, στην Περιφέρεια, στην Αγροτική Τράπεζα, στη Νομαρχία, εδώ και τρεις βδομάδες δίνουν με σθένος τη μάχη ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία. Ο αγώνας της αγροτιάς συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί μαζί με τον αγώνα της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται εξίσου σκληρά από την ίδια πολιτική που έχει συναποφασιστεί στην EE”.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Κάλεσμα σε γυναίκες εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες στην απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για αύριο στις 10 το πρωί στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα