Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

“Αμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Κρητικού
υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κου Καρχιμάκη στην επιστολή των φιλοζωικών
συλλόγων”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του
ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων.

Ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το πρωί με την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου “Η προστασία των ζώων”, Αναστασία Μπομπολάκη. Διευκρίνισε, ότι θέλει να συνεργαστεί με τα φιλοζωικά σωματεία, εξέφρασε την θέση την δική του  αλλά και την προσωπική επιθυμία του Πρωθυπουργού  να παρθούν σοβαρά μέτρα για το θέμα των ζώων στην χώρα μας και ότι το συντομότερο δυνατό θα μας καλέσει για συζήτηση και στην Αθήνα αλλά και μόλις επισκεφθεί την Κρήτη.
“Εμείς  ελπίζουμε  ότι κάτι θετικό θα γίνει για το θέμα αυτό που ταλανίζει την χώρα μας, την δυσφημεί στο εξωτερικό και πληγώνει τις ουμανιστικές αξίες του λαού μας.
 Το φιλοζωικό κίνημα είναι αποφασισμένο δυναμικά, πολιτισμένα, τεκμηριωμένα και συστηματικά να αγωνιστεί για να βελτιωθούν αισθητά οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων  στην χώρα μας και όσο μας αφορά στα Χανιά και στην Κρήτη”, τονίζει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Να σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο Ελ. Βενιζέλου σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων αποφάσισαν οι φιλοζωικοί σύλλογοι του Νομού Χανίων. Ο λόγος – όπως καταγγέλουν – είναι οι “ειρωνικές” θέσεις που εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε επικοινωνία που είχαν.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδοσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος “Η προστασία των ζώων” και υπογράφει η πρόεδρος Νατάσα Μπομπολάκη αναφέρεται σχετικά: “Ούτε λίγο ούτε πολύ  αφού μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει προϋπολογίσει  για φέτος το τεράστιο ποσό των 500 ευρώ, μας ζήτησε και ευθύνες για το γεγονός ότι και πέρυσι είχε διαθέσει το ιδιο ποσό αλλά δεν τους εξυπηρετήσαμε! Ότι πήραμε 500 ευρώ από τον Δήμο του και δεν αναλάβαμε όλα τα περιστατικά  του δήμου. Μιλάμε δηλαδή για απόψεις που εκτός από άγνοια ενέχουν και θράσος, και αγγίζουν το παραλογισμό  αλλά  και την ειρωνία”.
Καταλήγοντας ο Φιλοζωικός Σύλλογος υπογραμμίζει: “Σας ενημερώνουμε λοιπόν κ. αντιδήμαρχε ότι τα φιλοζωικά σωματεία όλα του νομού  αποφάσισαν να μην εξυπηρετούν πια τον δήμο σας, σας παραχωρούμε τα 500 ευρώ να πιείτε μερικές μπύρες και καφέδες. Επειδή δε το θράσος σας περισσεύει, η μόνη αντίδρασή μας είναι η καταγγελία των απόψεών σας, η ενημέρωση της κοινής γνώμης και των αρμοδίων υπουργείων και η απελπισία μας για το ποιοί κυβερνούν αυτό τον τόπο. Όσο για το αληθές των λόγων σας υπάρχουν δύο αυτήκοοι μάρτυρες της συνομιλίας μας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα