Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Αναβολή για σήμερα πήρε χθες η δίκη τριών ατόμων για την υπόθεση βιασμού και ληστείας σε βάρος 74χρονης στο Ρέθυμνο.
Η δίκη, η οποία θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, αναβλήθηκε εξαιτίας κωλύματος του δικηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων.
Η 74χρονη πριν από έναν χρόνο είχε πέσει θύμα δύο αλλοδαπών, ενός 26χρονου Ιρακινού και ενός 36χρονου Τυνήσιου, καθώς και του 37χρονου Σύρου συνεργού τους.
Στο εδώλιο θα καθίσουν οι τρεις αλλοδαποί, καθώς και ένας τέταρτος Ελληνας, ο οποίος κατηγορείται για διαφορετική υπόθεση, ως συνεργός του Σύρου σε υπόθεση ζωοκλοπής και εμπρησμού καταστήματος στην πόλη του Ρεθύμνου.
Ο νεαρός Iρακινός και ο 36χρονος Τυνήσιος κατηγορούνται για ληστεία από κοινού, βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ οι κατηγορίες για τον 37χρονο Σύρο και τον νεαρό Έλληνα είναι ζωοκλοπή και εμπρησμός από κοινού.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2009 στο Βυζάρι, στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, που ζούσε μόνη της. Γύρω στις 11 το βράδυ, οι δύο άντρες εισέβαλαν στο σπίτι της, την ακινητοποίησαν και μάλιστα τύλιξαν γάζες σε ολόκληρο το κεφάλι της, με αποτέλεσμα η 73χρονη να μην μπορεί να τους δει. Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έκανε πράξη τα αρρωστημένα σχέδιά του, καθώς την κακοποίησε σεξουαλικά. Αμέσως μετά, κρατώντας με δύναμη ακινητοποιημένη τη γυναίκα, οι δύο άντρες έκαναν άνω – κάτω το σπίτι, πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, κάποια χρυσαφικά και 350 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Συνελήφθησαν μία ημέρα μετά, μαζί με τον τρίτο συνεργό τους, ο οποίος κρατούσε “τσίλιες” όσο εκείνοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα