Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διεκδικήσεις συνδικαλιστών

Αραγε έχουμε αναρωτηθεί το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στη χώρα μας; Θα μου επιτρέψετε να έχω αμφιβολίες γιατί δεν βλέπω κανένα κλάδο να είναι διατεθειμένος να θυσιάσει μέρος των προνομίων του, ώστε να συμβάλει στην έξοδο της χώρας μας από την πρωτοφανή κρίση που μας οδήγησε τα τελευταία πέντε χρόνια ο αρχάγγελος της κάθαρσης κ. Καραμανλής και η παρέα του.
Εφοριακοί, τελωνιακοί, δημόσιοι υπάλληλοι εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Κανένας κλάδος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει δυστυχώς το τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας.
Ακούμε από τα κόμματα της Αριστεράς το γοητευτικό σύνθημα: να πληρώσουν αυτοί που λεηλάτησαν τα ταμεία δεκαετίες τώρα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που να μη συμφωνεί με τα λόγια αυτά, όμως το ερώτημα είναι εάν αυτό είναι εφικτό.
Δυστυχώς η απάντηση δεν είναι αυτή που όλοι θα επιθυμούσαμε, τα λεφτά κλάπηκαν και το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μάθουμε το πώς και το γιατί. Αλλά να πιστεύει κάποιος ότι θα επιστραφούν τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν τα τελευταία εξήντα χρόνια είναι αφέλεια.
Δυστυχώς από τα κόμματα της Αριστεράς γίνεται μία συνειδητή προσπάθεια η χώρα να οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση ώστε να οδηγηθούμε έξω από την ΕΟΚ. Τώρα το γεγονός ότι όλα τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη θέλουν απεγνωσμένα να γίνουν μέλη δεν τους απασχολεί, ούτε το που θα βρεθούν τα χρήματα για να επιβιώσουμε. 
Σήμερα αντιμετωπίζουμε μία σκληρή πραγματικότητα και θα πρέπει οι συνδικαλιστές να το συνειδητοποιήσουν, δεν είναι δυνατόν να διεκδικούν χωρίς να λαβαίνουν υπόψη τους τα οικονομικά του κράτους.
Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν τουλάχιστον την ασφάλεια της εργασίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό ας μην το παραβλέπουν.
Είναι εξοργιστικά παράλογα ορισμένα επιδόματα που κατάφεραν να παίρνουν κλάδοι, που στατιστικά έρχονται πρώτοι στη διαφθορά και οι άνθρωποι που κινδυνεύει συνέχεια η ζωή τους πολεμώντας το έγκλημα και είναι υπεύθυνοι για τη δική μας ασφάλεια να φυτοζωούν.
Δεν είναι δίκαιο με τα ίδια προσόντα εργαζόμενος σε άλλο υπουργείο να παίρνει διπλάσιο ή και τριπλάσιο μισθό, γιατί δυστυχώς αυτό συμβαίνει σήμερα όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι κατά πολύ οι πιο κακοπληρωμένοι.
Όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση αυτή, στενόκαρδες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις σε αυτή την περίοδο είναι τουλάχιστον ατυχείς και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν τον κλάδο τους. Μακάρι να το καταλάβουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα