Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και «επώνυμων» φοροφυγάδων στο αμέσως προσεχές διάστημα επιδιώκει η κυβέρνηση, με στόχο να στείλει στην ελληνική κοινωνία ένα ισχυρό μήνυμα ότι το κρυφτούλι με τις Εφορίες τελείωσε.
Ταυτόχρονα, όταν οι αρχές διαπιστώνουν αδικήματα φοροδιαφυγής από καταστήματα (δεν κόβονται αποδείξεις, δεν αποδίδεται εγκαίρως και ολόκληρος ο ΦΠΑ κ.λπ.), τότε θα αφαιρείται για ένα διάστημα η άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Σε περίπτωση υποτροπής, μάλιστα, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος θα αφαιρείται οριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) έχει εντοπίσει τον τελευταία ένα μήνα περίπου δέκα περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από γνωστούς επιχειρηματίες που εξαπατούσαν συστηματικά τις φορολογικές αρχές με ψευδείς δηλώσεις και εικονικές συναλλαγές.
Εχουν επίσης εντοπιστεί δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες ενώ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας δεν αποδίδουν ΦΠΑ εδώ και περίπου έναν χρόνο, ποντάροντας στο ότι κάποια στιγμή θα επιτύχουν μια ρύθμιση χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, όπως γινόταν και στο παρελθόν.
Πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και αποκάλυψη της πλήρους ταυτότητας των παρανομούντων, παρά τις επιφυλάξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για να δοθεί το μήνυμα σε όλους τους φορολογουμένους ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και από την τσιμπίδα των διωκτικών αρχών δεν μπορεί πια να γλιτώσει κανένας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα