Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλες πολιτιστικές ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΑΕΚ
Οργάνωση συνεδρίου

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου οργανώνει το τρίτο κατά σειρά συνέδριο με θέμα “Το Σέλινο των Αρμάτων και των Γραμμάτων” που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Για πληροφορίες τηλ.: 28210 57733 και 6972056553.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Εκδήλωση για τον Α. Χιόνη

Τιμητική εκδήλωση για το έργο και την προσωπικότητα του σημαντικού σύγχρονου ποιητή Αργύρη Χιόνη, που κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από το χωριό Βούβες, διοργανώνει η Εταιρεία Θεάτρου “Μνήμη” και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σήμερα και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στην οδό Υψηλαντών 33. Ο Αργύρης Χιόνης, του οποίου τα θεατρικά έργα «Το μήνυμα» και «Βροχή δωματίου» ανέβηκαν πρόσφατα στο θέατρο “Κυδωνία”, τιμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 με το Kρατικό Βραβείο Διηγήματος για το βιβλίο του «Το οριζόντιο ύψος». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αλέξης Πολίτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πέτρος Μάρκαρης, μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας και ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης.

ΣΤΟ “PALACE”
“Caveman”

Η πετυχημένη παράσταση “Caveman” με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη επιστρέφει στα Χανιά για δύο παραστάσεις σήμερα και αύριο, στις 9.30 μ.μ., στο κινηματοθέατρο “Palace”, τηλ.: 2821057757.
Οι άνδρες είναι κυνηγοί και οι γυναίκες συλλέκτριες! Οι γυναίκες συνεργάζονται, οι άνδρες διαπραγματεύονται! Αυτές είναι μερικές -μόνο- από τις διαχρονικές διαφορές, που εξηγούν το «γιατί δεν τα βρίσκουν οι άνδρες με τις γυναίκες» και τις οποίες παρουσιάζει, σε έναν μονόλογο, με άφθονο χιούμορ ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, γνήσιος απόγονος του Caveman.
Το φαινόμενο «Caveman» του Rob Becker συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη.

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες απέτρεψαν το Καρναβάλι 

Η χαμηλή θερμοκρασία με τη συνεχή βροχή αποτέλεσαν αφορμή να μην πραγματοποιηθεί στη Σούδα η προγραμματισμένη καρναβαλική παρέλαση που θ? άρχιζε χθες στις 2 μ.μ., από το Ναυταθλητικό Κέντρο Κάτω Σούδας, με τερματισμό την πλατεία, κοντά στο Δημαρχείο όπου θα καίγανε τον βασιλιά Καρνάβαλο. 

Εκδηλώσεις
? Αποκριάτικο πάρτυ στο Μάλεμε, στο «Αλκυών», αύριο, Τρίτη 9/2, στις 6 μ.μ., από τη ΚΕΔΗ Πλατανιά. Είσοδος ελεύθερη.
? Παιδικό πάρτι στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας στις 13/2, στις 11 π.μ. Είσοδος ελεύθερη.
? Παλαιοχωρίτικο καρναβάλι με παρέλαση αρμάτων το Σάββατο 13/2, στις 6 μ.μ. Την Κυριακή, στις 7 μ.μ., θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου, ενώ την Καθαρά Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα γιορταστούν τα κούλουμα στην παραλία “Γραμμένο”.
? Καύση Καρνάβαλου και αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πλατεία Σούδας την Κυριακή 14/2, στις 5.30 μ.μ.
? Παρέλαση αρμάτων στο Ακρωτήρι στις 14/2, στις 12 μ., από το Πολυτεχνείο έως την κεντρική πλατεία Κουνουπιδιανών.
? Βατολακκιανό καρναβάλι την Κυριακή 14/2, στις 4 μ.μ.
? Εορτασμός Καθαράς Δευτέρας, στις 12 μ., στο Φρούριο Κουλέ στην Απτέρα. Είσοδος ελεύθερη.
? Καθαρά Δευτέρα στην παραλία του Σταυρού.
Εκθέσεις
? Εκθεση ζωγραφικής της Ολλανδέζας ζωγράφου Wil Lof στον χώρο τέχνης Aroma of Art, στον Πλατανιά μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Λειτουργεί 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 8.30 μ.μ.
? Εκθεση εναλλακτικού κοσμήματος των Neo DaDa (Fisalida) και Tell Mama στο καφέ “Λιακωτό” στον Βάμο. Λειτουργεί καθημερινά έως 22 Φεβρουαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα