Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλλες τοπικές ειδήσεις

Συλλήψεις για κατοχή όπλων

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού στην Ανώπολη Σφακίων, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ενός όπλου και φυσιγγίων, προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και το ποιμνιοστάσιό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) ένα εύχρηστο τυφέκιο Αμερικανικής προέλευσης, μάρκας GEVARM, διαμ. 0,22 mm, β) 87 φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος, γ) 9 φυσίγγια πιστολιού διαμ. 7,65 mm, δ) 1 κάλυκας φυσιγγίου στρατιωτικού τυφεκίου τύπου KALASNIKOV, ε) 1 κάλυκας φυσιγγίου πιστολιού διαμ. 7,65 mm, στ) 4 κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού διαμ. 9 mm”. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Εξάλλου, για παράνομη κατοχή όπλου συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή ένας ημεδαπός ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μία γυναίκα στην Ανώπολη Σφακίων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων “σε έρευνα που έγινε στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εύχρηστη κυνηγετική καραμπίνα μάρκας BENELLI διαμ. 12cal κατεχόμενη από μία ημεδαπή γυναίκα η οποία του την είχε παραχωρήσει και αναζητείται. Επίσης κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας για το οποίο ο ανωτέρω είχε δηλώσει απώλεια στο Aστυνομικό Tμήμα Χώρας Σφακίων”. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συνάντηση Ευτ. Δαμιανάκη με αγρότες στην Κουντούρα

Την Κουντούρα (γραφεία αγροτικού συλλόγου) θα επισκεφθεί σήμερα, Δευτέρα, στις 7 μ.μ., ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του τοπικού αγροτικού συλλόγου, προκειμένου να έχει μια εφ? όλης της ύλης, ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες της περιοχής.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων στο Ν. Χανίων

Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο Σούδας με θέματα ημερήσιας διάταξης: Ανακοινώσεις Δημάρχου, κατάθεση ερωτήσεων, ενημέρωση – συζήτηση για τρέχοντα θέματα. Σήμερα, εξάλλου, στις 8 το βράδυ, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Μουσούρων με θέμα την ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2010. Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μουσούρων με θέμα, μίσθωση έργου δύο θέσεων στο ΚΕΠ του Δήμου Μουσούρων.
Σήμερα, επίσης, στις 7 το απόγευμα, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ακρωτηρίου με 16 θέματα ημερήσιας διάταξης. Πρώτο θέμα είναι η ενημέρωση για το τέλος όχλησης του Κουρουπητού και η λήψη απόφασης.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ
Ανοιχτή συζήτηση για τον “Καλλικράτη”

Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γεωργιουπόλεως σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων, διοργανώνει ανοικτή συζήτηση με θέμα το πρόγραμμα «Καλικράτης» σήμερα, Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στο δημαρχείο, στον Καβρό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Εκδήλωση – συζήτηση για την απεργία

Εκδήλωση – συζήτηση οργανώνουν σήμερα, Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και η Ταξική Πορεία με θέμα: “Με μαζικούς αγώνες να ανατρέψουμε το πρόγραμμα σταθερότητας”. Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, “η απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη θα πρέπει να αποτελέσει έναν πρώτο αποφασιστικής σημασίας σταθμό στην αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – Ε.Ε.”.

AΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Ομάδα γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας

Ομάδα γονέων διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους γονείς με παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας (από ενός μηνός έως 6 ετών) σε θέματα ανατροφής, σχέσεων επικοινωνίας, αλλά και στην αποφόρτισή τους σε δυσκολίες που βιώνουν σε σχέση με τον ρόλο τους.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του: “Η διαδικασία της ομάδας έχει στόχο να διευκολύνει τους γονείς να αναγνωρίσουν και να επεξεργαστούν τους φόβους, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σε σχέση με τον ρόλο τους, αλλά και σε σχέση με τις ανάγκες και το μεγάλωμα των παιδιών τους, σ? αυτήν την κρίσιμη ηλικία που τείθονται τα θεμέλια της ομαλής ανάπτυξης
Η ομάδα έχει διάρκεια 8 συναντήσεων, με ημερομηνία έναρξης την 4/3 και ημερομηνία λήξης την 29/4 και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 6.30 – 8 μ.μ. στην οδό Βύρωνος 35, Xανιά. Η ομάδα θα είναι ολιγάριθμη και για τον λόγο αυτό θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Συντονίστριες της ομάδας είναι: η κα Νυσταζάκη Ιωάννα, κοινωνική λειτουργός και η κα Τερεζάκη Αλεξάνδρα, κοινωνιολόγος, επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.
Η συμμετοχή στην ομάδα δεν απαιτεί οικονομική επιβάρυνση.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα δίνονται από τη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης στα τηλέφωνα 2821028166 και 2821051214, τις εργάσιμες ημέρες από 8.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ.”.

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ
Ενημέρωση για την πρόσβαση στα ΑΕΙ

Συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου Σούδας θα γίνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση των παρευρισκομένων από την υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γυμνασίου – Λυκείου Σούδας κ. Ερασμία Καλαϊτζάκη, με θέμα: “Δομή του Γενικού Λυκείου – σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – εκπαιδευτικές επιλογές μετά την Α? Λυκείου”. Μετά το τέλος της ενημέρωσης θα ακολουθήσει συζήτηση.
ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Εξάλλου, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του Γενικού Λυκείου Σούδας θα γίνει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου, αύριο, στις 12.15 το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Στην εκδήλωση που οργανώνει το σχολείο, θα μιλήσουν ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Γιώργος Γώγουλος και ο παιδοψυχίατρος Αρης Στουρνάρας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα