Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
“Στον αέρα” εργαζόμενοι
της παλιάς Ολυμπιακής
ΑΘΗΝΑ
“Στον αέρα” όπως καταγγέλεται, βρίσκεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων της παλιάς Ολυμπιακής, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην επικυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 16ης Σεπτεμβρίου 2009, που είχε υπογράψει προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση. Εκτιμάται ότι η μη επικύρωση επηρεάζει μεγάλο αριθμό πρώην εργαζομένων, ο οποίος υπολογίζεται ακόμη και σε 2.500. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για τη μη επικύρωση της πράξης αποτελεί το υψηλό κόστος. Πηγές του υπουργείου Υποδομών αναφέρουν πως ξεπερνά σημαντικά το επίπεδο του μισού δισ. ευρώ.
Για τους εργαζόμενους στην εταιρεία Galileo και την εταιρεία καυσίμων αναμένεται να κατατεθεί ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση.
Σχετικά με το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: “Η κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων οικονομικών συγκυριών, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση που οξύνει τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες και γεννάει αισθήματα κοινωνικών διακρίσεων και προνομιακής κοινωνικής ή ασφαλιστικής μεταχείρισης”.
Σε  ερώτηση, σχετικά με το τι θα γίνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων ανέφερε πως σύμφωνα με το νόμο, μέχρι να κυρωθεί η συγκεκριμένη πράξη ισχύουν οι συνέπειές της και “άρα σε αυτό διάστημα ό,τι δικαιώματα έχουν γεννηθεί θα γίνουν δεκτά σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα”. Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΝ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στέλνει 5.000 απολυμένους της Ο.Α. στην εξαθλίωση.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
“Οι αγρότες πέτυχαν
τις πρώτες νίκες”
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι αγρότες πέτυχαν τις πρώτες νίκες τους αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα προβλήματα τους, τη φόβισαν, γι? αυτό το πρώτο νομοσχέδιο που ετοιμάζει αφορά στην οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική, στο πλαίσιο της 23ης Agrotica.
Κάλεσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην αποδίδει όλα τα προβλήματα των αγροτών στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., διότι, όπως είπε, η αποδέσμευση των επιδοτήσεων από την παραγωγή έγινε με κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Για την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή επισήμανε ότι «δραπέτευσε» από τα μπλόκα των αγροτών γιατί δεν μπορούσε να τους αντικρύσει στο πρόσωπο. Για τους αγρότες είπε ότι βρίσκονται σε απόγνωση και τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αγροτικός πληθυσμός μειώθηκε από 17% σε 11%, το 23% αυτών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στις αγροτικές περιοχές η ανεργία αυξήθηκε κατά 16,8% το πρώτο τρίμηνο του 2009. Με βάση αυτή την εξέλιξη εξέφρασε τον φόβο ότι ίσως σε μερικά χρόνια η έκθεση Agrotica να είναι μια «έκθεση φάντασμα» καθώς δεν θα υπάρχουν αγρότες που παράγουν και επαγγελματίες που ζουν από την αγροτική παραγωγή. Γενικότερα για την πολιτική της κυβέρνησης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση. Ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις των κερδοσκόπων και δεν υψώνει το ανάστημά της στις πιέσεις που δέχεται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα