Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται οι φοροφυγάδες. Τη λήψη μέτρων “για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν” ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χθες από το Νέο Δελχί, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές, γιατί αν δεν γίνουν αυτές τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή όλων στην πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν τα μεγαλύτερα προνόμια και πρέπει να συμβάλουν περισσότερο.
«Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και σήμερα είναι μια ιστορική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε». Και οι αλλαγές αυτές, είπε, θα γίνουν υπέρ των πολιτών.
Αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έχουν γίνει στη χώρα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να βρίσκεται σήμερα εκτεθειμένη. Έχουμε εθνική ανάγκη να γίνουν οι αλλαγές πρόσθεσε, καθώς μάλιστα η χώρα απειλείται.
Επίσης, τόνισε, ότι η αδυναμία και η έλλειψη βούλησης τα προηγούμενα χρόνια για να γίνουν αλλαγές δημιούργησαν τα σημερινά προβλήματα, τα οποία πληρώνουμε.
Ο κ. Παπανδρέου θα έχει σήμερα συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι, με την οποία μεταξύ άλλων θα κάνουν αποτίμηση της παλαιότερης πρωτοβουλίας των έξι στην οποία μετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Ιντιρα Γκάντι.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβίωσης της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς η απειλή των πυρηνικών όπλων, που ήταν το βασικό αντικείμενο της αρχικής πρωτοβουλίας είναι και σήμερα υπαρκτή.
ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΔΟ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σαραντάλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Μανμουχάν Σινγκ, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος θέματα συνεργασίας των δύο χωρών.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας και ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι μια συνεργασία με την Ινδία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας μας σε πολλούς τομείς.
Ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την υποστήριξη της Ελλάδας στο αίτημα της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση στον Ινδό ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.
Ο κ. Σινγκ αποδέχθηκε την πρόσκληση και όπως είπε ο κ.Παπανδρέου σύντομα θα επισκεφθεί την Ελλάδα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα