Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δημόσια συζήτηση για την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και τις επικείμενες αλλαγές που θα επιφέρει στον χωροταξικό σχεδιασμό των Δήμων του Νομού Χανίων οργανώνουν αύριο, Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στο δημαρχείο Πλατανιά, οι δήμοι Πλατανιά, Νέας Κυδωνίας, Βουκολιών και Μουσούρων.
Μάλιστα, έχουν κληθεί για να συμμετάσχουν φορείς και βουλευτές του Νομού Χανίων.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά που έγινε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά ζητείται “στον σχεδιασμό του νέου Δήμου που θα επέλθει με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», η ένταξη στην ίδια γεωγραφική ενότητα των Δήμων που την συνιστούν (Πλατανιά, Νέας Κυδωνίας, Βουκολιών και Κολυμπαρίου καθώς και του Δήμου Μουσούρων)”.
Παράλληλα τονίζεται ότι “η ένταξη των Δήμων Πλατανιά και Νέας Κυδωνίας στην ίδια γεωγραφική ενότητα, αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να υλοποιηθεί εν συνεχεία η συνένωση του Δήμου Πλατανιά με τους Δήμους Βουκολιών, Κολυμπαρίου και Μουσούρων ή οποιοσδήποτε άλλος χωροταξικός σχεδιασμός”.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Τη δημιουργία ενός Δήμου που θα προκύψει από την συνένωση των Δήμων που μετέχουν στην Διαδημοτική Επιχείρηση (Πλατανιά, Νέας Κυδωνίας, Βουκολιών και Κολυμπαρίου) καθώς και του Δήμου Μουσούρων ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαγκαράκη “τα κοινά χαρακτηριστικά των Δήμων Πλατανιά και Νέας Κυδωνίας και συγκεκριμένα η γεωγραφική τους θέση, τα παρόμοια γεωμορφολογικά στοιχεία, ο τουριστικός και αγροτικός χαρακτήρας της περιοχής, τα οικονομικά δεδομένα, το κοινό οδικό δίκτυο κλπ. καθιστούν τους εν λόγω Δήμους άρρηκτα συνδεδεμένους μεταξύ τους και επιτάσσουν την συνένωσή τους.
Επιπλέον οι Δήμοι Νέας Κυδωνίας, Πλατανιά, Βουκολιών και Κολυμπαρίου πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία ως μία αναπόσπαστη ενότητα. Διότι χωροταξικά αποτελούν το ενιαίο παραλιακό μέτωπο δραστηριοποίησης του τουρισμού στο Νομό Χανίων και η ενδοχώρα τους αποτελείται από ομοιογενείς γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στους ορεινούς όγκους”.
Ακόμα ο κ. Τσαγκαράκης υποστηρίζει: “Ο σχεδιασμός του νέου Δήμου που θα επέλθει με την εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης», οφείλει να συμπεριλάβει στην ίδια γεωγραφική ενότητα τους Δήμους Πλατανιά και Νέας Κυδωνίας και αυτό πρέπει να τεθεί ως βασική προϋπόθεση από τον Δήμο Πλατανιά προκειμένου να κάνει εν συνεχεία αποδεκτή την συνένωση του με τους Δήμους Βουκολιών, Κολυμπαρίου και Μουσούρων. Αυτό μάλιστα αποτελεί και δίκαιο αίτημα όλων των κατοίκων, δημοτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά οι οποίοι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με τον διαχωρισμό του Δήμου Νέας Κυδωνίας από τον Δήμο Πλατανιά δεδομένου ότι θα διαχωρισθούν αντίστοιχα και οι κοινοί αναπτυξιακοί στόχοι υποδομών κυρίως στον τουρισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του Νομού μας”, επισημαίνει.
ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Όπως αναφέρεται σε Υπόμνημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση “η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, αναφορικά με την ένταξη των προαναφερόμενων Δήμων στην ίδια γεωγραφική ενότητα, δεν συνδέεται με προσωπικές φιλοδοξίες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στείρο τοπικισμό αλλά αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βορείου Αξονα ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών, παραλιακών και ορεινών καθώς επίσης και την πολύμορφη τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα