Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ουάσιγκτον
Βέβαιες για νέα τρομοκρατική απόπειρα εναντίον των ΗΠΑ, εμφανίζονται οι αρχές ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.
Οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχαν σε επιτροπή της Γερουσίας.
Σύμφωνα με το CNN, ο αρχηγός της CIA Λίο Πανέτα, ο αρχηγός του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ και άλλοι επικεφαλής υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν στην επιτροπή της Γερουσίας ότι είναι «βέβαιοι» για νέα τρομοκρατική απόπειρα εναντίον των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.
Αν και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένη απειλή, ξεκαθάρισαν ότι η βασική τους ανησυχία είναι η Αλ Κάιντα. Ενδεικτικά, ο Λίο Πανέτα τόνισε: «Αυτό που με κρατάει ξύπνιο τις νύχτες είναι ότι η Αλ Κάιντα, οι σύμμαχοί της και οι πυρήνες της μπορούν άνετα να χτυπήσουν τις ΗΠΑ».
Ο αρχηγός της CIA ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα έχει υιοθετήσει νέες μεθόδους, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα τα συνωμοτικά σχέδιά της. Στο πλαίσιο αυτό, έχει επιλέξει να μην πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με πολλά μέλη, αλλά να χρησιμοποιεί μεμονωμένα άτομα χωρίς ύποπτο παρελθόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλαγής τακτικής της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον Λ. Πανέτα, είναι η απόπειρα που σημειώθηκε στο αεροσκάφος της Delta τα Χριστούγεννα από τον Νιγηριανό, ο οποίος είχε στην κατοχή του αμερικανική βίζα και δεν είχε ιστορικό συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι Ταλιμπάν

Κατά την ακρόαση της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας, έγινε αναφορά και στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν ολοένα και πιο επικίνδυνοι, προσαρμόζοντας τις τακτικές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την άφιξη των επιπρόσθετων αμερικανικών στρατιωτών, ανακοίνωσε ο Αμερικανός διευθυντής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών, Ντένις Μπλερ.
Όπως είπε ο Μπλερ στην κατάθεσή του, η δραστηριότητα της οργάνωσης Αλ Κάιντα έχει αυξηθεί στο Αφγανιστάν από το 2006. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η συνολική της συνεισφορά στην ανταρσία στη χώρα παραμένει περιορισμένη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα