Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Αθήνα,
Ξεκίνησε η επιστροφή χρημάτων στους κυριούχους, για τα λανθασμένα ποσά που πλήρωσαν ως τέλη για τα δικαιώματα που δήλωσαν κατά την κτηματογράφηση των 107 περιοχών και οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση επιστροφής τέλους κτηματογράφησης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις επιστροφής τέλους κτηματογράφησης συνολικά ανήλθαν σε 79.500 και από αυτές έχει ήδη καταβληθεί το 40%. Για τις υπόλοιπες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και βεβαίωσης οφειλής και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία καταβολής μέσω των τραπεζών. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτιμάται γύρω στα τέλη Απριλίου.
Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της περιόδου υποβολής δηλώσεων η Κτηματολόγιο ΑΕ διενήργησε έλεγχο στη βάση δεδομένων, βεβαιώθηκαν οι λανθασμένες πληρωμές και το ακριβές ύψος της διαφοράς και τα αντίστοιχα ποσά καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υποδείξει οι δικαιούχοι.
Κατά την παραπάνω διαδικασία διαπιστώθηκαν εκτεταμένα λάθη στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δηλώθηκαν από πολλούς δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφληθούν από τις αντίστοιχες τράπεζες. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει επιλεχθεί ως ασφαλέστερη και ταχύτερη λύση η ενημέρωση των δικαιούχων με ατομικές ειδοποιήσεις, που θα αποσταλούν ταχυδρομικά στις διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί. Με τις ατομικές ειδοποιήσεις θα μπορούν να εισπράξουν από οποιοδήποτε υποκατάστημα της τράπεζας που υποδεικνύεται στην ειδοποίηση, το ποσό που τους έχει βεβαιωθεί.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για την είσπραξη του ποσού, εκτός από την ατομική ειδοποίηση, απαραίτητη θα είναι η αστυνομική ταυτότητα και οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα