Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ
giorgosgeorgakakis@yahoo.gr

Στο χθεσινό φύλλο των «Χ.Ν.», στη σελίδα 63, διάβασα, μεταξύ άλλων, ότι στο τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παίδων η Ιωνία 2000 επικράτησε στο ντέρμπι του ΑΟΔΑ με 4-2, με τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, να υποβάλλουν ένσταση για τη χρησιμοποίηση, από την αντίπαλη ομάδα, υπεράριθμου αριθμού αλλοδαπών παικτών.

Εκπληκτος διάβασα ότι ανακοίνωση για το θέμα που προέκυψε με την ένσταση στον αγώνα Ιωνία 2000 – ΑΟΔΑ εξέδωσε το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «… η ιστορία αυτή έρχεται να προστεθεί στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων μηνών στην πόλη μας, με τις απρόκλητες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στον δρόμο και σε χώρους ψυχαγωγίας…» και καλεί την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (ΕΠΣΧ) «να μην επιτρέψει, πλέον, να δηλητηριάζονται παιδικές συνειδήσεις με τα “μικρόβια” του ρατσισμού και της ξενοφοβίας… αλλά με τη στάση της να αποκαταστήσει σχέσεις φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στους νεαρούς αθλητές, αλλά και να επαναφέρει σχέσεις εμπιστοσύνης των γονιών τους προς τα σωματεία της πόλης μας»!

Στην ίδια ανακοίνωση, με τίτλο «Ρατσιστικά αυτογκόλ… στις μικρές κατηγορίες» (!), το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης κάνει λόγο για «ενστάσεις που υποκρύπτουν ρατσιστικά κίνητρα»! Ομολογώ ότι εξεπλάγην.

Αφού διευκρινίσω ότι ζήτησα τη συνδρομή των αθλητικών συντακτών προκειμένου να ενημερωθώ για το τι σημαίνει ΑΟΔΑ (τα αρχικά της ομάδας) και αφού επίσης διευκρινίσω ότι ουδεμία σχέση έχω με το τοπικό ποδόσφαιρο, άρα και με παράγοντες, προπονητές και παίκτες, επιθυμώ να επισημάνω τούτο: είναι απαράδεκτο, προκλητικό και φαιδρό να συνδέονται οι εμπρησμοί στη Συναγωγή και οι επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και σε σπίτια συμπολιτών μας με… την ένσταση του ΑΟΔΑ, για τη χρησιμοποίηση υπεράριθμων αλλοδαπών παικτών σ? έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Έλεος…

Με ποια λογική το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης προχώρησε στην έκδοση μιας τέτοιας ανακοίνωσης; Ποια μυαλά «δηλητηριάζουν», στ? αλήθεια, τις ψυχές παιδιών, όταν ισχυρίζονται ότι η κατάθεση ένστασης για τη μη εφαρμογή ενός ποδοσφαιρικού κανονισμού -καλού ή κακού, να το δούμε, να το συζητήσουμε- υποκρύπτει «ρατσιστικά κίνητρα»; Και, ταυτόχρονα, πώς είναι δυνατόν παράγοντες ομάδων να θεωρούν ότι καλώς πράττουν καταστρατηγώντας τον κανονισμό, τον οποίο εφαρμόζουν όλες οι υπόλοιπες ή υπόκεινται σε κυρώσεις αν δεν τον εφαρμόσουν;

Η ένσταση του ΑΟΔΑ, όπως με ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Γιώργος Βούρβαχης έγινε δεκτή, προχθές, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο Κανονισμός Αγώνων Πρωταθλήματος (ΚΑΠ) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) είναι σαφής και αναφέρει (άρθρο 19, παράγραφος δ) τα εξής:

«Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων και το περιφερειακό πρωτάθλημα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ? όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα (Φ.Α.) μέχρι τριών (3) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή στον αγώνα δύο (2) εξ αυτών, ο τρίτος που αναγράφεται στο Φ.Α., δύναται να αντικαταστήσει μόνο έναν (1) εκ των κοινοτικών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται. Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα μέχρι τριών (3) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως ηλικίας και η συμμετοχή στον αγώνα δύο (2) εξ αυτών, ο τρίτος που αναγράφεται στο Φύλλο Αγώνα δύναται να αντικαταστήσει μόνο έναν εκ των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται. Τέλος, στην ενδεκάδα του αγώνα δύνανται να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) συνολικά κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφ? όσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Αντίστροφα, η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές».

Επομένως, άλλα λόγια ν? αγαπιόμαστε…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα